09/09/2011

Bentille loop

73

Voor de derde keer al stond ik hier aan de start. In 2009 had ik moeten opgeven met een geblesseerde kuit en vorig jaar liep ik 21:58.

Sinds geruime tijd pak ik de wedstrijden op een andere manier aan. Schoot ik vroeger vanop de eerste rij als een pijl uit een boog na het startschot, dan vertrek ik nu achteraan aan een rustig tempo. Toen ik na een paar honderd meter op mijn uurwerk keek zag ik een gemiddelde van 11,8. Toch ben ik daarna blijkbaar wat sneller gaan lopen, want de eerste kilometer werd afgerond in 5:00. de tweede iets trager in 5:04 en de derde wat sneller in 4:56. Zo zat ik na drie kilometer aan exact 15 minuten.

De vierde kilometer bevat een lang recht stuk waar geen einde aan komt en daar zakte mijn tempo opnieuw. Kilometer vier in 5:06. Op 400m van het einde zat ik achter een groep met daarin een aantal concurrenten. Net op dat moment moesten we een bocht naar links nemen. In die bocht een stuk of acht wandelaars en die liepen natuurlijk langs de binnenkant. De groep voor mij passeerde hen langs de buitenkant, ik nam de binnenkant. Er was immers plaats genoeg, je moest alleen over een onverhard gedeelte. Op die manier was ik de ganse groep voorbij, maar zat ik eigenlijk net iets te vroeg op kop. Ik probeerde dan maar het tempo hoog te houden en liep de laatste 400m in 1:47 (toch bijna 13,5km/u).

Ik liep de 4400m in 21:53, vijf seconden sneller dan vorig jaar en meteen ook een nieuw PR in Bentille. Dat leverde een 30ste plaats op in totaal, een 24ste bij de mannen en een vijfde bij de heren 50+. Mijn gemiddelde lag sinds lang nog eens boven de 12km/u (12,064).

Wat later won Nina de wedstrijd over 8.800m. Zij verpulverde het parcours record op deze afstand bij de dames met niet minder dan 2:30.

De foto hieronder is ook een primeur. Het is één van de eerste met ons nieuw fototoestel.

IMGP0014.JPG

23:25 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04/09/2011

Schipdonkrally Nevele

72

Zo prachtig als het weer gisteren was, zo slecht was het vandaag. Toch moest ik de arena in, want voor een zilveren medaille in de bokaal 2011 moeten 15 toertochten gefietst worden. Vandaag zat ik aan nummer 14. De start was in Nevele. Het startpunt was echter niet te bereiken, alle straten in de buurt waren afgesloten voor een rommelmarkt.

Bij het vertrek moest dus eerst een paar 100m gelaveerd worden tussen de kramen van de rommelmarkt. Gelukkig was er nog niet te veel volk op de been. Het was nog vroeg en het regende. Eens de rommelmarkt voorbij kon er dan toch gefietst worden. Tempo rijden was er echter niet bij vandaag. Door de regen en de felle wind van vannacht lagen vele wegen er vuil en modderig bij. Toch haalde ik nog een gemiddelde van 25,5km/u over de 45km.

20:09 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03/09/2011

Provinciaal kampioenschap piste

71

Het provinciaal kampioenschap is het hoogtepunt van het pisteseizoen. Dit jaar kon gekozen worden uit 2000m, 400m, kogelstoten en verspringen. De 2000m heb ik dit jaar links laten liggen. Vermoedelijk kwam ik daar toch niet in aanmerking voor de medailles.

We begonnen met het verspringen. Na de eerste twee pogingen stond ik aan de leiding. Bij de derde sprong belandde ik op de tweede plaats en omdat ik bij elke poging telkens wat minder ver sprong besliste ik om geen vierde poging meer te wagen. Het verspringen is niet zonder risico op blessures, vorig jaar heeft dat mij meer dan een maand gehinderd. Daarmee was de eerste zilveren medaille binnen.

In de 400m stonden we met vier aan de start. Twee van de vier zijn in principe sneller dan mij, althans op de 100 en 200 meter. Een bronzen medaille zou normaal moeten lukken. Ik had in de loting een slechte baan getrokken en zag slechts één tegenstander. Maar dat was wel de tegenstander die ik eventueel kon bedreigen voor de tweede plaats. Ik startte niet voluit en bij het aansnijden van de laatste bocht zat ik in derde positie. Bij het uitkomen van de bocht had ik de achterstand op de tweede dicht gelopen en in de laatste rechte lijn lukte het om de tweede plaats te veroveren. Die stond ik niet meer af en de tweede zilveren medaille was een feit.

Het kogelstoten verliep zoals verwacht en mijn worp van 7,96m leverde opnieuw een zilveren medaille op. Drie keer zilver, daar had ik op voorhand willen voor tekenen.

IMGP2342.JPG

19:20 Gepost door Herman in Piste | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Blommeghem loop Marke

70

De Blommeghemloop in Marke valt elk jaar de dag voor het provinciaal kampioenschap piste. Vermits deze moet uitgelopen worden om punten te krijgen voor het criterium was het dus kwestie om de 10km te ronden zonder al te veel vermoeid te geraken.

Ik had op voorhand afgesproken om samen met Joke te lopen. We liepen de ganse tijd net voor de fietser met de groene vlag. Zo liepen we de 9.980m in een tijd van 1:11:24.

19:12 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31/08/2011

Hopduvelrally

69

Deze toertocht op zondag liep wat minder vlot dan deze van zaterdag. Toch lukte het nog om de 52,810km te fietsen in 1:53:57. De wind maakte het aardig lastig, maar met een gemiddelde van 27,8km/u ben ik best tevreden.

19:12 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30/08/2011

Calipage Run Wetteren

68

De officiele uitslag heeft wat langer op zich laten wachten dan verwacht, maar dinsdag stond hij toch al op de website van ASSA Ronse.

Mijn GPS heeft mij dit keer nogal misleid. Had het wat te maken met het onweer, ik zou het niet weten. Ik zou de 2.900m gelopen hebben in 11:45, wat neerkomt op een gemiddelde van 14,8km/u. De kaart van het gelopen traject is op zijn minst bizar te noemen. Dwars door huizenblokken zou ik gelopen hebben.

Dan maar de afstand uitgezet op de luchtfoto. De 2.500m opgegeven door de organisatie klopt perfect. De tijd heeft mijn uurwerk wel goed geregistreerd: 11:46. Mijn gemiddelde was dus 12,750km/u. Daarmee werd ik 23ste in de totaalstand en 4de bij de mannen masters.

18:38 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27/08/2011

Mosselrit Eede

67

Deze toertocht startte op de grens tussen Nederland en Belgie. Mijn vermoeden was dat we een stuk van Zeeland gingen doorkruisen, maar niets was minder waar. We reden na de start bijna onmiddellijk Belgie binnen en dat bleef zo voor het grootste deel van het parcours.

Ik had voor de gelegenheid mijn Molteni outfit aangetrokken. Deze bestaat uit een retro gele trui uit de tour de France en een bijpassende retro broek. Veel fietsers ben ik onderweg niet tegen gekomen, maar toen ik Kaprijke binnen reed slaagde ik er toch in een klein pelotonnetje bij te halen. Hilariteit alom, blijkbaar hadden ze zo een gele trui nog niet gezien. Ik fietste hen voorbij en draaide de gaskraan eens goed open. Al snel hadden ze een respectabele achterstand. Nog één keer heb ik hen terug gezien: toen ik vertrok aan de controle. Daar moesten zij nog aankomen terwijl ik alweer op weg was.

Na juist één uur had ik iets meer dan 31km afgelegd. Een mooi tempo, zeker omdat ik de ganse tijd alleen gefietst heb. Het laatste stuk zat de wind op kop en daardoor zakte mijn tempo. De laatste drie kilometer werd ik ook nog getrakteerd op een felle douche. Ik fieste de 52,580km in 1:45:07, wat me toch nog een gemiddelde van 30,012km/u opleverde.

Deze avond ben ik ook nog van start gegaan in de Calipage run in Wetteren. Daarover later meer als ik de officiële uitslag in mijn bezit heb. Normaal zou die maandag gepubliceerd worden.

22:33 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |