29/10/2011

Dwars door het Krekengebied

88

De grensoverschrijdende tocht voerde ons van Sint-Laureins via Sint-Margriete naar de streek in Nederland tussen Oostburg en Ijzendijke, om tenslotte langs Waterland-Oudeman en Sint-Jan-In-Eremo terug te keren in Sint-Laureins. Mooie tocht over 35 km met nog altijd zeer goed berijdbare paden. Het ging er dan ook opnieuw snel aan toe.

De paar deelnemers die net voor mij gestart waren had ik al snel te pakken, behalve die ene deelnemer die zo een honderdtal meter voor mij reed met een crossfiets. Van waar ik zat zag ik wel dat hij nog niet zo oud was, ik schat zo een jaar of 15, misschien zelfs jonger. Na 500m stopte hij aan de rand van de baan, vermoedelijk om iets aan zijn fiets te veranderen. Hij zette opnieuw aan net toen ik op zijn hoogte gekomen was, ik ging er over, maar wat verder zat hij alweer in mijn wiel, ondanks het feit dat ik op dat moment een stuk aan 36km/u gefietst heb.

De snelheid die hij kon ontwikkelen was niet slecht en op bepaalde stukken had ik het echt lastig om hem te volgen. Achteraf bekeken zijn we zelfs door niemand ingehaald, terwijl wij voortdurend deelnemers voorbij fietsten. Niemand kon ook ons wiel pakken. Als ik op bepaalde momenten wat achterstand had, dan wachtte hij mij gewoon op. Tot en met de 34ste kilometer kon ik zo volgen, daarna moest ik een gaatje laten. Ik zag hem voortdurend kleiner worden. De laatste twee kilometer heb ik volledig op karakter gereden.

Ik haalde over de 36,970km een gemiddelde van 25,165km/u.

16:25 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23/10/2011

Bruggenloop Kortrijk

87

Vandaag had ik de keuze tussen de winterduathlon in Wetteren en de Bruggenloop in Kortrijk. Omdat er in Kortrijk heel wat mensen aan de start stonden die ik kende heb ik dan ook maar beslist om in Kortrijk te starten. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd ingericht werd en hij heeft zijn naam zeker niet gestolen. Het parcours was enig mooi, misschien wel het mooiste dat ik tot nu toe gelopen heb midden in een stad. Het rondje was 5km lang en voerde ons maar liefst vijf keer over de Leie.

Ik had afgesproken met Renate en Hilde om samen de 10km te doen. Aan de start ook Sandra, en dat was alweer een hele tijd geleden. Zij deed samen met Veerle de 5km. Renate wou 9,7km/u lopen en dat zag ik ook wel zitten. Gezien ik die afstand al een tijdje niet meer in de benen heb leek dat voor mij ook een mooi tempo. Na twee kilometer kwamen we door in 11:39 en zaten we boven de 10km/u. De volgende twee in 12:14 en dan twee in 12:25. De eerste 6km in 36:18, nog altijd in de buurt van de 10km/u. De volgende twee kilometer viel het tempo wat terug, deze werden afgelegd in 12:41. Op dat moment werden we bijgehaald door een duo, maar die hadden blijkbaar hun beste pijlen verschoten om ons bij te halen. Een kleine versnelling op de laatste brug was voldoende om hen definitief terug te slaan.

Een 50 meter voor ons liep een loper die het op het einde lastig begon te krijgen. We konden er nog naar toe lopen. Op 200 meter van het einde hadden we hem te pakken, net op een plaats waar het wat omhoog liep. Het was erop en erover. De laatste twee kilometer realiseerden we zelfs nog 12:12.

De totale afstand was 10,010km en die liepen we in 1:01:12, wat ons een gemiddelde van 9,814km/u opleverde en waarmee het vooropgestelde doel ruim gehaald werd.

IMGP1958.JPG

16:57 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22/10/2011

Drongense Leietocht

86

Vandaag had ik mij ingeschreven voor de 30km. Start lag aan de sporthal in Drongen en het parcours voerde ons voor een groot gedeelte over de jaagpaden aan de Leie. Veel modder lag er niet, enkel af en toe een plas. Die waren al zover uitgedroogd dat je er gemakkelijk kon rond rijden.

Ik zat onmiddellijk in een goed tempo en kon dat gemakkelijk aanhouden tot het einde. Ik stond na 1:18:57 terug aan de sporthal. Omdat ik twee keer een pijltje niet gezien heb was de afstand wat langer dan voorzien. De 31,730km werden afgelegd aan een gemiddelde van 24,114km/u.

19:19 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16/10/2011

Cross Brugge

85

Vandaag werden de spikes nog eens aangebonden. Het was al geleden van de vorige cross op 2 oktober dat ik nog gelopen had. Het was dus afwachten wat het vandaag ging geven.

Ik had niet de intentie om snel te starten, ik zat dan ook snel achteraan, maar aan mijn kilometertijden te zien heb ik toch twee redelijk snelle kilometers gelopen. Na 2 km had ik nog een gemiddelde van bijna 12,5km/u. Daarna zakte het tempo maar toch liep ik de 3.370m in 16:40 en haalde nog een gemiddelde van 12,1km/u.

22:39 Gepost door Herman in Cross | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15/10/2011

MTB Toertocht Aalter

84

Voor deze toertocht had ik afgesproken met Ghostbikers Martine, Martine, Belle, Philip, Jean-Pierre en Dirk. Met ons zevenen maakten we er een leuke tocht van. Na net geen twee uur waren we binnen.

De 37,760km werd afgelegd in 1:59:45 en zo haalden we een gemiddelde van 18,9km/u. Ondertussen ben ik in het Superprestige criterium opgeschoven naar de 550ste plaats. Met hetgeen nog rest zit er misschien nog een 400ste plaats in en daar zou ik erg blij mee zijn, zeker als je weet dat er ondertussen al net iets minder dan 29.000 deelnemers in de rangschikking staan.

22:32 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09/10/2011

Ter Beke toertoctht - Dwars door Aaigem

82-83

Geen veldloop deze week, maar wel twee toertochten met de mountainbike. En dit keer was de modder wel van de partij.

De tocht in Landegem zaterdag was redelijk vlak, met af en toe een kleine steile helling. Door de regen van de afgelopen dagen en deze van de nacht van vrijdag op zaterdag lagen sommige stukken er aardig pittig bij. Vooral een stuk rond een vijver was redelijk technisch. Het padje waar we over moesten bevond zich een tweetal meter boven de waterspiegel, was niet echt breed, maar wel zo glibberig. Veel verkeerd sturen moest je daar niet doen of je kreeg een gratis bad er bovenop. De rest van de veldwegels was eigenlijk nog goed te doen. Geregeld kregen we ook een stuk asfalt voor de wielen geschoven en dat mocht gezien de streek eigenlijk wel wat minder geweest zijn. Ik maalde de 38.050m af in 1:46:33 en haalde zo een gemiddelde van 21,4km/u.

Deze morgen was het andere koek. De streek rond Erpe-Mere en Aaigem is alles behalve vlak en de paadjes waar we over gestuurd werden lagen er een gans pak minder berijdbaar bij dan gisteren. Onmiddellijk na de start werden we al getrakteerd op een bospad van meer dan een kilometer lang. Geregeld moesten we door plassen waar geen rond rijden aan was, of was het wegdek herschapen in een papje met een dikte van 5 tot 10 cm. Er hing dan ook al snel een dikke laag modder op mijn versnellingsapparaat en zowaar ook op de schijven van mijn remmen. Vooral op de stukken waar de modderbrij gecombineerd werd met een helling was het zwoegen om boven te komen. Toch lukte het om op zo een zwaar parcours de eerste 20km een gemiddelde te halen van rond de 18km/u. Toen ik aan de bevoorrading kwam vertrokken daar juist twee dames van mijn club. De rest van de tocht heb ik samen met hen afgelegd. De 25.570m werden afgelegd in 1:33:55 (16,7km/u).

Ook al had ik het meeste vuil al van mijn fiets verwijderd in de spuitstand, thuis heb ik er nog meer dan een uur werk aan gehad vooraleer alle modder verwijderd was.

21:44 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02/10/2011

Cross Menen

81

Vandaag begon het tweede luik van het cross seizoen met de cross in Menen. We kregen een nieuw parcours voorgeschoteld, en een langere wedstrijd. Eigenlijk was het veel te warm om te lopen.

Na de volkscross als opwarming gelopen te hebben, mochten wij deze keer als laatste reeks de weide in. Ik liep een rustige wedstrijd en nam ruim de tijd om af en toe wat te drinken.

Ik liep de 4.520 m in 25:44 en haalde zo een gemiddelde van 10,5km/u

21:24 Gepost door Herman in Cross | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |