31/12/2012

Terugblik 2012

114-122

Sinds mij laatste bericht fietste ik nog 9 tochten met de MTB, in Hertsberge, Essen, Kleit, Zoersel, Veldegem, Stekene, Wingene, Assebroek en de laatste gisteren in Vinderhoute.

Op het einde van het jaar is het ook de gewoonte om eens terug te blikken naar 2012:

- 1 wielerwedstrijd, meteen ook mijn eerste ooit.

- 3 keer gefietst op de wielerpiste in Gent.

- 58 toertochten met de koersfiets en goud in de Bokaal 2012.

- 33 toertochten met de mountainbike.

- 6 loopcrossen en 3 volkscrossen.

- 6 pistemeetings met telkens de sprint en de kampnummers, brons op het provinciaal kampioenschap kampnummers en zilver in de sprint.

- 8 stratenlopen.

- 2 duo duathlons, samen met Nina in Geel en met Lisa in Geluwe.

- 2 trio triathlons, samen met Nina en Iemke in Izegem en met Ine en Peter in Gent.

In het klassement van de VWB sta ik momenteel op de 29ste plaats op meer dan 33.000 deelnemers. Het doel dit jaar was de top-100 halen.

Aan alle lezers mijn beste wensen en een voorspoedig 2013.

10:22 Gepost door Herman in Cross, Duatlon, MTB, Piste, Stratenloop, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02/12/2012

Update november

104-113

Begin november fietste ik de mtb tocht in Middelburg. Mijn enige toertocht dat weekend, want de dag erna stond de jongerencross in Waregem op het menu. Eerst mijn eigen wedstrijd en tot slot nog de volkscross.

Het weekend erna stond volledig in het teken van de mtb. De zaterdag in Lovendegem, de zondag in Aspelare. Allebei met Pirmin, wat wil zeggen dat er duchtig gevlamd werd. In de namiddag in zeven haasten naar Marke voor de 11 november cross. Omdat ik al volledig leeg gefietst was heb ik alleen aan de volkscross deelgenomen.

Op 17 november kwam ik aan de start van de winterduatlon van Geluwe. Ik vormde team met Lisa en Pirmin met Ine. We kwamen allen uit bij de gemengde teams. Ine en Pirmin haalden brons en wij werden vijfde. Ik had geen goede dag, het liep voor geen meter.

IMGP3586.JPG

De dag erna ging het veel vlotter, ook al was het parcours zwaarder. In Roosdaal kregen we een sterk hellende omloop voor de wielen geschoven. En we zijn ook twee maal Zeppos zijn molen voorbij gefietst.

Op 24 november was ik aan de slag in Waarschoot. 's Avonds mocht ik mijn gouden trofee van de Bokaal 2012 in ontvangst nemen.

IMGP3714.JPG

Gisteren was het berekoud in Oedelem. Na een tiental kilometer had ik geen gevoel meer in mijn linkerpink. Ik wou er aan de bevoorrading de brui aan geven, maar na een kom warme soep was ik er weer bovenop en de pink opnieuw op temperatuur. Zo kon ik de tocht toch nog volledig afwerken.

Deze morgen was het andere koek. Ik had afgesproken met een aantal dames van mijn club om de tocht in Herzele te fietsen. Om 8u30 vertrokken we. Toen was het niet aan het regenen, maar al snel werden we getrakteerd op een eerste douche. Toen was het nog regen, wat later sneeuw die uiteindelijk hagel werd. Het weer samen met het alles behalve vlakke parcours en de modder maakten er een loodzware tocht van. Aan de bevoorrading beslisten we om de kortste tocht te volgen en niet voor de middellange afstand te doen, zoals we eerst van plan waren. Volledig onderkoeld bereikten we de aankomst. Veel gevoel zat er niet meer in mijn voeten. Toen ik mijn waterdichte kousen uittrok wist ik ook waarom. Ze zaten vol met water. Blijkbaar is dat er langs boven in geraakt. Na de rit zijn we nog wat blijven nakaarten in de kantine, maar dat was eigenlijk meer om op temperatuur te komen.

18:52 Gepost door Herman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |