25/08/2012

Duatlon - Triatlon - Toertochten

76-81

Met een duo duatlon en twee trio triatlons stond augustus nog eens in het teken van de competitie.

Op 5 augustus stond ik samen met Nina aan de start van de duo duatlon in Geel. Daar heb ik opnieuw mijn deel van de pech gehad. Al na de eerste ronde reed ik lek achteraan. Ik had er precies een voorgevoel van toen ik vertrok en had mijn twee reservewielen mee genomen. Martine stond met de wielen aan het uitdraaien van de lus op het einde van elke ronde. Daar lagen de meeste steentjes op het parcours. De omstaanders hadden met haar wielen al wat staan lachen, maar toen ik ze toch nodig had kregen ze lik op stuk. Toen ik na de eerste ronde de lus indraaide hoorde ik een luide psssst en voelde ik onmiddellijk dat ik op de velg zat. Tot aan Martine was het niet zo ver meer, dus reed ik door op de velg. Eens bij Martine het wiel eruit en het andere erin. Dat ging redelijk vlot (gewisseld in 70 seconden) maar toen ik opnieuw wou aanzetten lag mijn ketting er vooraan ook nog af. Daar heb ik vermoedelijk onze 5de plaats verspeeld. We werden uiteindelijk 6de op 8.

IMGP8629.JPG

Op 11 en 12 augustus fietste ik tweemaal de toertocht in Gontrode. Op zaterdag de 35km en op zondag de 75.

Op 15 augustus stond traditioneel de trio triatlon van Izegem op het menu. Vorig jaar eindigden we 13de, maar dit jaar zat er meer in. Ik had stilletjes gedroomd van het podium, maar dat is niet gelukt. Iemke zwom, ik fietste en Nina liep. En we hebben een prachtig resultaat neergezet. Geen pech dit keer, ik ben ondertussen overgeschakeld op een nieuw merk buitenband. Alles liep op wieltjes waardoor we beslag konden leggen op de 7de plaats op 18 ploegen in onze categorie (2 dames en 1 heer). En onze tijd was maar liefst 12 minuten beter dan die van vorig jaar.

IMGP8660.JPG

Zaterdag 18 augustus 80 km losgefietst in de toertocht Melle-Muur-Melle. De Muur heb ik wel niet gezien, de 80km passeerde daar niet.

Zondag 19 augustus stond team abc aan de start van de Mr T triatlon in Gent. Ik vormde ploeg met Ine en Peter. Pirmin was er ook bij, hij vormde team met twee medestudenten en had ingeschreven onder de toepasselijke naam Bacchus. Ine liep ook nog in team aba, waar haar papa Tonny fietste. De omgevingstemperatuur bedroeg meer dan 30 graden.

In de wisselzone voor de fietsen stond naast een aantal BV's van VTM ook Ilio Keisse van Quick Step. Omdat Ine 10 seconden sneller zwom dan Ilio zijn zwemmer konden we voor hem aan het fietsen beginnen. Lang heb ik echter van mijn voorsprong niet kunnen genieten, want toen ik de Blaarmeersen uit draaide zat ik al 100m achter. Tonny probeerde te volgen, maar ook hij moest onherroepelijk lossen. Ik werd bijgehaald door een duo dat ongeveer mijn tempo fietste. Toen ik aan mijn derde ronde begon zag ik Pirmin aan de kant staan. Hij was zijn band aan het wisselen. Deze keer hadden we de reservewielen niet bij. Daarmee heeft hij zeker 5 minuten verloren. Aan het einde van mijn derde ronde werd ik opeens voorbij gesneld door Ilio, die al aan kwam. Toch ben ik zeer tevreden over mijn fietsen, want ik lukte een ferm PR. Mijn eerste keer dat ik een gemiddelde haalde van boven de 34km/u.

We kunnen terugblikken op zeer mooie resultaten. Er stonden 133 teams aan de start. Team aba werd 45ste in een tijd van 1:13:04, mijn team abc werd 60ste in een tijd van 1:15:59 en Bacchus haalde ondanks pech toch nog de 112ste plaats.

IMGP8779.JPG

16:53 Gepost door Herman in Duatlon, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12/08/2012

Duatlon - Stratenloop - WT

69-75

De laatste twee weken heb ik alweer vijf toertochten gefietst: In Verrebroek, Sint-Jan-In-Eremo, Ertvelde, en dit weekend tweemaal in Gontrode.

De tocht in Verrebroek op 28 juli werd grotendeels in Zeeland gefietst. Alleen haalde ik daar over de 47,5km een niet onaardig gemiddelde van 29,1km/u.

De dag nadien werd samen met Pirmin gefietst in Sint-Jan-In-Eremo. Als Pirmin mee is halen we meestal een hoger gemiddelde: 31,4km/u over de 60km en dat ondanks twee lekke banden van mijnentwege.

In Ertvelde fietste ik de kortste afstand, want in de namiddag stond de Kriekeloop in Ingelmunster op het programma. Ik startte in de jogging van 2km. Spijtiggenoeg wordt hiervan geen rangschikking opgemaakt.

IMGP8449.JPG

Op 5 augustus ging het samen met Nina richting Geel voor de duo duatlon. Ik had voor alle zekerheid maar mijn stel reservewielen meegenomen. De laatste tijd heb ik al verscheidene malen lek gereden en indien dit vandaag het geval zou zijn kon ik toch nog altijd op de velg verder rijden. Er stonden 8 duo's aan de start. Nina kwam als eerste dame de wisselzone in gelopen. Op dat moment zaten we op plaats vijf bij de duo's. Mijn eerste ronde van 7km fietste ik elke kilometer in minder dan 1:50. Ik zat op dat moment in een pelotonnetje dat er een goed tempo op nahield. Toen ik op het einde van de eerste ronde de lus indraaide hoorde ik een luide pssst. Achteraan lek. Gelukkig op 150m van de plaats waar Martine stond met mijn reservewielen. Ondanks het feit dat daardoor mijn tempo gebroken was haalde ik toch nog een gemiddelde van 32,5km/u. Uiteindelijk zijn we zesde geëindigd, zonder die lekke band had het vermoedelijk vijfde geweest. Ondertussen ben ik achteraan overgeschakeld op een nieuw merk buitenband.

IMGP8628.JPG

IMGP8609.JPG

Dit weekend fietste ik twee maal in Gontrode, aan een rustig tempo. In het klassement sta ik momenteel 25ste op 28.500 deelnemers.

21:03 Gepost door Herman in Duatlon, Stratenloop, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |