25/08/2012

Duatlon - Triatlon - Toertochten

76-81

Met een duo duatlon en twee trio triatlons stond augustus nog eens in het teken van de competitie.

Op 5 augustus stond ik samen met Nina aan de start van de duo duatlon in Geel. Daar heb ik opnieuw mijn deel van de pech gehad. Al na de eerste ronde reed ik lek achteraan. Ik had er precies een voorgevoel van toen ik vertrok en had mijn twee reservewielen mee genomen. Martine stond met de wielen aan het uitdraaien van de lus op het einde van elke ronde. Daar lagen de meeste steentjes op het parcours. De omstaanders hadden met haar wielen al wat staan lachen, maar toen ik ze toch nodig had kregen ze lik op stuk. Toen ik na de eerste ronde de lus indraaide hoorde ik een luide psssst en voelde ik onmiddellijk dat ik op de velg zat. Tot aan Martine was het niet zo ver meer, dus reed ik door op de velg. Eens bij Martine het wiel eruit en het andere erin. Dat ging redelijk vlot (gewisseld in 70 seconden) maar toen ik opnieuw wou aanzetten lag mijn ketting er vooraan ook nog af. Daar heb ik vermoedelijk onze 5de plaats verspeeld. We werden uiteindelijk 6de op 8.

IMGP8629.JPG

Op 11 en 12 augustus fietste ik tweemaal de toertocht in Gontrode. Op zaterdag de 35km en op zondag de 75.

Op 15 augustus stond traditioneel de trio triatlon van Izegem op het menu. Vorig jaar eindigden we 13de, maar dit jaar zat er meer in. Ik had stilletjes gedroomd van het podium, maar dat is niet gelukt. Iemke zwom, ik fietste en Nina liep. En we hebben een prachtig resultaat neergezet. Geen pech dit keer, ik ben ondertussen overgeschakeld op een nieuw merk buitenband. Alles liep op wieltjes waardoor we beslag konden leggen op de 7de plaats op 18 ploegen in onze categorie (2 dames en 1 heer). En onze tijd was maar liefst 12 minuten beter dan die van vorig jaar.

IMGP8660.JPG

Zaterdag 18 augustus 80 km losgefietst in de toertocht Melle-Muur-Melle. De Muur heb ik wel niet gezien, de 80km passeerde daar niet.

Zondag 19 augustus stond team abc aan de start van de Mr T triatlon in Gent. Ik vormde ploeg met Ine en Peter. Pirmin was er ook bij, hij vormde team met twee medestudenten en had ingeschreven onder de toepasselijke naam Bacchus. Ine liep ook nog in team aba, waar haar papa Tonny fietste. De omgevingstemperatuur bedroeg meer dan 30 graden.

In de wisselzone voor de fietsen stond naast een aantal BV's van VTM ook Ilio Keisse van Quick Step. Omdat Ine 10 seconden sneller zwom dan Ilio zijn zwemmer konden we voor hem aan het fietsen beginnen. Lang heb ik echter van mijn voorsprong niet kunnen genieten, want toen ik de Blaarmeersen uit draaide zat ik al 100m achter. Tonny probeerde te volgen, maar ook hij moest onherroepelijk lossen. Ik werd bijgehaald door een duo dat ongeveer mijn tempo fietste. Toen ik aan mijn derde ronde begon zag ik Pirmin aan de kant staan. Hij was zijn band aan het wisselen. Deze keer hadden we de reservewielen niet bij. Daarmee heeft hij zeker 5 minuten verloren. Aan het einde van mijn derde ronde werd ik opeens voorbij gesneld door Ilio, die al aan kwam. Toch ben ik zeer tevreden over mijn fietsen, want ik lukte een ferm PR. Mijn eerste keer dat ik een gemiddelde haalde van boven de 34km/u.

We kunnen terugblikken op zeer mooie resultaten. Er stonden 133 teams aan de start. Team aba werd 45ste in een tijd van 1:13:04, mijn team abc werd 60ste in een tijd van 1:15:59 en Bacchus haalde ondanks pech toch nog de 112ste plaats.

IMGP8779.JPG

16:53 Gepost door Herman in Duatlon, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Knappe prestatie en wat een gemiddelde met het fietsen.

Gepost door: Luc | 25/08/2012

De commentaren zijn gesloten.