10/06/2012

Toertochten Waregem en Temse

52-53

Dit weekend stond opnieuw volledig in het teken van de koersfiets. Gisteren reed ik met Natalie de tocht in Waregem. Op de flyer stond 75km, maar het zijn er uiteindelijk bijna 80 geworden. Op het menu wat hellingen in de buurt van Oudenaarde: Tiegemberg, Achterberg, Varent, de Nokereberg en nog wat andere hellingen.

Natalie kon ook ineens haar spiksplinternieuwe fiets uitproberen. Tot in Oudenaarde reed het aardig vlot. Maar dan werden we richting Edelare gestuurd. Langs de grote baan is die goed te verteren, ik heb die al een paar keer opgereden. Net voor we aan de beklimming gingen beginnen werden we echter de grote baan af gestuurd en belandden we in de Vlaamse Ardennendreef richting Achterberg. De steilste stukken hebben een stijgingspercentage van 11%. Zwoegen en stampen om boven te geraken, maar het lukte. Daarna volgde de Varent. Ongeveer even lang, maar met een steilste stuk van 16%. Op dat steilste stuk heb ik toch even moeten passen. Te voet ging het wat gemakkelijker. Na een 50 meter stappen zette ik mij opnieuw in gang. Natalie reed wel volledig naar boven en stond mij boven op te wachten. Daarna werd het parcours een pak minder zwaar. De regen kwam nog wel even voor spelbreker spelen. Aan de 62ste kilometer doemde nog de Nokereberg op met zijn steilste stuk van 8%. Deze ben ik volledig op de kasseien naar boven gefietst. Daarna ging het in rechte lijn en met de felle wind op kop opnieuw naar Waregem.

Deze morgen reed ik samen met Claire de Jan Bogaert classic in Temse. Daarmee heb ik dit weekend opnieuw 12 punten in de wacht gesleept voor het klassement.

1882983-30c1ef7c60673dcd84886521e07a1180.jpg

19:44 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooie rit en een gevarieerd parcour, knap!

Gepost door: luc | 11/06/2012

De commentaren zijn gesloten.