27/05/2012

MTB Lotenhulle en WT Temse

46-47

Gisteren de mountainbike nog eens van stal gehaald om de toertocht in Lotenhulle te fietsen. Mijn laatste tocht in het veld dateerde al van februari. Pirmin was ook mee en dat stond dan meteen ook garant voor mijn snelste MTB tocht tot nu toe. Evident was het echter niet. Het parcours dat de organiserende club uitgestippeld had deed een aantal privé bossen aan. Omdat er daar maar één keer per jaar door gereden wordt was er op de meeste plaatsen geen padje, waardoor we gewoon door de losse bladeren gestuurd werden. In die bossen was het ook constant draaien en keren, dikwijls zelfs een bocht van 180°. De fiets ben ik blijkbaar ook niet meer gewoon, want ik had al na een tiental kilometer last van mijn rug. Maar al bij al ben ik toch zeer tevreden met mijn tijd en de gemiddelde snelheid. Eens thuis kregen de fietsen een deftige onderhoudsbeurt en die was net op tijd gedaan om T. De Gendt de Stelvio te zien opfietsen. Fantastisch gereden heeft hij.

Deze morgen opnieuw op pad met de koersfiets. Ik vertrok helemaal alleen in Temse en ik had eigenlijk de bedoeling om 60km los te rijden. De eerste twee kilometer lukte dat aardig en haalde ik een snelheid van 28km/u. Maar toen zag ik fietsers voor mij rijden en ik kon het niet laten om het tempo wat op te trekken. Een paar kilometer gefietst aan een gemiddelde goed boven de 30km/u, waardoor ik al snel aan een gemiddelde van 31km/u zat. Het tempo zat goed en aan de bevoorrading halfweg had ik nog altijd een gemiddelde van 30,5km/u. Na de bevoorrading heb ik een pijltje gemist en door het zoeken en terugkeren was het gemiddelde onder de 30 gezakt. Het parcours was ook wat pittiger. Peizegem, Steenhuffel en Londerzeel liggen dan ook niet zo ver van Brussel. Toch lukte het om het tempo opnieuw wat op te krikken.

Op minder dan 10 km van het einde zag ik een groepje fietsers bij elkaar staan. In het midden zat een dame op de grond, die een ferme smak gemaakt had. Ze was over een bult in het fietspad gereden en had zo de controle over haar stuur verloren. Ze bloedde uit haar aangezicht. De omstaanders hadden de hulpdiensten al verwittigd en die zouden er spoedig aan komen. Ik hoop voor haar dat het minder erg was dan het er uit zag.

Ik bleef goed door rijden tot net over de scheldebrug in Temse. Van daar was het niet zo ver meer, maar zat ik midden in stedelijk gebied en dat is niet zo aangewezen om door te vlammen. Uiteindelijk lukte het voor de eerste keer dit jaar een toertocht te fietsen met een gemiddelde van 30km/u. Dat ik daarin zou lukken na die zware MTB rit van gisteren had ik bijlange niet verwacht. Het was alleszins een goede test voor mijn eerste wielerwedstrijd volgende week. In een peloton moet het wel lukken om nog wat sneller te gaan.

18:08 Gepost door Herman in MTB, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Knap wat je doet, en zeker na een zware rit.

Gepost door: Luc | 28/05/2012

De commentaren zijn gesloten.