29/04/2012

Toertochten Balen en Ninove

32-33

Gisteren ben ik om zeven uur vertrokken richting Balen voor de Tom Boonen Classic. Ik zou daar voor de eerste keer 75 km fietsen, ze hadden geen kortere afstand. Niet ver na de start kwamen we aan het Albertkanaal. Daar bemerkte ik voor mij een groepje van een zevental fietsers dat er een aardig tempo op nahield. Toen ik ze bijna ingehaald had zag ik dat het een groepje dames was. Eens in hun wiel moest ik toch wat recupereren, want ik had fel moeten doorfietsen om hen in te halen. De achterste dame vertelde mij dat zij ook 75km ging fietsen. Aan de splitsing reden er vijf door en fietsten we met drie verder. Wat verder werden we bijgehaald door een andere fietser die ook met ons mee reed. Dat ging vlot tot op het moment dat ik op 15 km van het einde lek reed. Ik riep mijn gezellen nog na dat ze door mochten fietsen en niet op mij moesten wachten. Toen ik na het wisselen van de binnenband opnieuw aanzette stonden beide dames mij na de eerste bocht toch op te wachten. Dat vond ik redelijk sympathiek. De fietser was doorgereden omdat hij de 130 km deed. De rest van de tocht werd zonder problemen afgewerkt. We haalden over de 75km toch nog een gemiddelde van bijna 27km/u en daar was ik zeer tevreden mee. Toen ik na een autorit van 1u20 thuis uitstapte voelde ik vooral in mijn knieen dat ik toch goed gefietst had.

Deze morgen stond de Van Eyck Sport Classic op het programma. De start lag in het centrum van Ninove. Veel zoeken naar de startplaats was niet nodig, want er waren een massa fietsers op de been. Om in te schrijven moest ik in een rij aanschuiven die tot een tiental meter buiten het café reikte, maar al bij al ging het nog redelijk vlot.
Ik begon eraan op op de Edingsesteenweg en werd al direct getrakteerd op een paar hellingen. Op dat moment zat ik op de slotkilometers van het parcours van de Ronde van Vlaanderen van vroeger, maar dan in omgekeerde volgorde. Hellend zou het trouwens de ganse rit blijven.
Van zodra ik de steenweg verliet kwam ik op kleinere wegen terecht en fietste ik via Nieuwenhove, Galmaarden en Viane naar Deux-Acren. De doortocht daar was redelijk pittig: een kilometer of twee kassei. Via Overboelare leidde de tocht naar Geraardsbergen. Daar begon het ook fel omhoog te gaan. Ik fietste op nog geen 200m van de top van de muur, maar eens boven volgde de lange afdaling in Onkerzele. Van daar ging het recht naar Ninove over Idegem, Zandbergen, Appelterre en Outer.
Ondanks het pittige parcours haalde ik in mijn eentje toch nog een gemiddelde van 28,4 over de 45km.

15:40 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22/04/2012

Toertochten en Pistemeeting

25-31

Sinds mijn laatste post heb ik alweer een aantal toertochten gefietst. Op 9 april reed ik in Middelburg, op 14 april in Oudenburg en op 15 april in Waarschoot.

Gisterenmorgen had ik nog net de tijd om de kortste afstand in Bazel te fietsen, want in de namiddag stond de pistemeeting in Blankenberge op het menu. Pirmin was ook mee en meestal wil dat zeggen dat er ferm door gefietst wordt. Tijdens het traject van 30km heeft er ons dan ook niemand ingehaald. Op een tiental km van het einde kregen we een fietser in het vizier die redelijk door fietste. Net toen we hem bijna te pakken hadden moesten we een brug over en die was er voor mij teveel aan. Pirmin spurtte hem voorbij, maar zijn versnelling kon ik niet volgen. Na de brug heeft hij mij opgewacht, wat verder moest ik opnieuw lossen. Ik heb hem dan maar teken gedaan dat hij niet meer op mij moest wachten. Ik zag nog net hoe hij de fietser voor ons inhaalde en onmiddellijk ter plaatse liet. De rest van de rit heb ik dan op een iets rustiger tempo afgewerkt.

In Blankenberge startte ik enkel in het speerwerpen en de sprint, de 5km liet ik aan mij voorbij gaan omdat ik deze morgen ook nog moest fietsen. In mijn categorie waren we slechts met twee, en we hebben het mooi verdeeld: ik won het speerwerpen en werd tweede in de sprint.

Deze morgen fietste ik de toertocht in Melle. Ik had ingeschreven voor de 30km, maar door het pijltje van de splitsing te missen zat ik opeens op het parcours van de langere afstanden. Toen ik na meer dan een uur nog in Zottegem zat begon ik stilaan te vermoeden dat er iets niet klopte. Ik ben dan maar op het gevoel terug gekeerd en omdat ik met de fiets van thuis vertrokken was had ik uiteindelijk meer dan 60km op de teller.

18:56 Gepost door Herman in Piste, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08/04/2012

Toertochten

19-24
Sinds mijn laatste post heb ik al een zestal toertochten gefietst. In het weekend van 24 maart reed ik de Parel van het Pajottenland in Liedekerke en de zestiende Fietstocht tussen Oost en West. Vorige week stond ik aan de start van de Breydel Classic in Brugge en van de Voorjaarsrit Marcassou in Lovendegem.
Gisteren fietste ik de Zeeuwse Tocht in de omgeving van Sluiskil. Iets na halfweg moet ik ergens een pijl gemist hebben en verzeilde ik op een omloop die gestart was in Oostkamp. Veel verschil was er echter niet tussen de pijlen, beide zagen er uit als een gele hoofdletter A, die van Oostkamp was opgevuld, de Sluiskilse niet. Toen ik stilaan door kreeg dat ik verkeerd zat merkte ik een correcte pijl op en kon ik mijn tocht verder zetten.
Vandaag nam ik deel aan de Dijken en Krekenroute in Oostkamp. De pijlen kende ik al van gisteren. Ik vertrok samen met een groepje. Op de eerste rotonde stoof ons een andere fietser voorbij. Wat verder nam het groepje een verkeerde afslag, op één fietser en ik na. Die ene wachtte zijn vrienden op, ik reed alleen verder. Op dat moment had de fietser die ons voorbij gestoven was nog niet zoveel voorsprong. Ik versnelde en had hem al snel te pakken. Na wat gerecupereerd te hebben in zijn wiel nam ik over. Toen ik een paar honderd meter verder omkeek om hem aan te sporen aan de leiding te komen zag ik dat hij gelost was. Ik zat opnieuw alleen. Na een tiental kilometer haalde ik nog een viertal in. Die reden wat te traag om bij te blijven. Halverwege merkte ik dat een groepje op komst was. Die hebben toch een kleine tien kilometer moeten achtervolgen alvorens ze mij bijgehaald hadden. De rest van de rit hebben we dan samen afgelegd.

19:31 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |