29/04/2012

Toertochten Balen en Ninove

32-33

Gisteren ben ik om zeven uur vertrokken richting Balen voor de Tom Boonen Classic. Ik zou daar voor de eerste keer 75 km fietsen, ze hadden geen kortere afstand. Niet ver na de start kwamen we aan het Albertkanaal. Daar bemerkte ik voor mij een groepje van een zevental fietsers dat er een aardig tempo op nahield. Toen ik ze bijna ingehaald had zag ik dat het een groepje dames was. Eens in hun wiel moest ik toch wat recupereren, want ik had fel moeten doorfietsen om hen in te halen. De achterste dame vertelde mij dat zij ook 75km ging fietsen. Aan de splitsing reden er vijf door en fietsten we met drie verder. Wat verder werden we bijgehaald door een andere fietser die ook met ons mee reed. Dat ging vlot tot op het moment dat ik op 15 km van het einde lek reed. Ik riep mijn gezellen nog na dat ze door mochten fietsen en niet op mij moesten wachten. Toen ik na het wisselen van de binnenband opnieuw aanzette stonden beide dames mij na de eerste bocht toch op te wachten. Dat vond ik redelijk sympathiek. De fietser was doorgereden omdat hij de 130 km deed. De rest van de tocht werd zonder problemen afgewerkt. We haalden over de 75km toch nog een gemiddelde van bijna 27km/u en daar was ik zeer tevreden mee. Toen ik na een autorit van 1u20 thuis uitstapte voelde ik vooral in mijn knieen dat ik toch goed gefietst had.

Deze morgen stond de Van Eyck Sport Classic op het programma. De start lag in het centrum van Ninove. Veel zoeken naar de startplaats was niet nodig, want er waren een massa fietsers op de been. Om in te schrijven moest ik in een rij aanschuiven die tot een tiental meter buiten het café reikte, maar al bij al ging het nog redelijk vlot.
Ik begon eraan op op de Edingsesteenweg en werd al direct getrakteerd op een paar hellingen. Op dat moment zat ik op de slotkilometers van het parcours van de Ronde van Vlaanderen van vroeger, maar dan in omgekeerde volgorde. Hellend zou het trouwens de ganse rit blijven.
Van zodra ik de steenweg verliet kwam ik op kleinere wegen terecht en fietste ik via Nieuwenhove, Galmaarden en Viane naar Deux-Acren. De doortocht daar was redelijk pittig: een kilometer of twee kassei. Via Overboelare leidde de tocht naar Geraardsbergen. Daar begon het ook fel omhoog te gaan. Ik fietste op nog geen 200m van de top van de muur, maar eens boven volgde de lange afdaling in Onkerzele. Van daar ging het recht naar Ninove over Idegem, Zandbergen, Appelterre en Outer.
Ondanks het pittige parcours haalde ik in mijn eentje toch nog een gemiddelde van 28,4 over de 45km.

15:40 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

een tocht van 75k da's al een heel eind en dan nog zo'n gemiddelde, de conditie zit goed blijkbaar!

Gepost door: peter | 30/04/2012

Je conditie is zeker goed en dan nog op lastige omlopen.

Gepost door: luc | 30/04/2012

Hey herman ,lang geleden !!! Ik zie dat je de smaak te pakken heb van het fietsen !
Ik ben ook begonnen met fietsen , misschien kom ik je eens tegen.Maar ik zit nog in de start fase hé.Alle tips zijn welkom !!! Vele groetjes en doe zo verder.
Natalie.

Gepost door: Natalie | 01/05/2012

De commentaren zijn gesloten.