22/04/2012

Toertochten en Pistemeeting

25-31

Sinds mijn laatste post heb ik alweer een aantal toertochten gefietst. Op 9 april reed ik in Middelburg, op 14 april in Oudenburg en op 15 april in Waarschoot.

Gisterenmorgen had ik nog net de tijd om de kortste afstand in Bazel te fietsen, want in de namiddag stond de pistemeeting in Blankenberge op het menu. Pirmin was ook mee en meestal wil dat zeggen dat er ferm door gefietst wordt. Tijdens het traject van 30km heeft er ons dan ook niemand ingehaald. Op een tiental km van het einde kregen we een fietser in het vizier die redelijk door fietste. Net toen we hem bijna te pakken hadden moesten we een brug over en die was er voor mij teveel aan. Pirmin spurtte hem voorbij, maar zijn versnelling kon ik niet volgen. Na de brug heeft hij mij opgewacht, wat verder moest ik opnieuw lossen. Ik heb hem dan maar teken gedaan dat hij niet meer op mij moest wachten. Ik zag nog net hoe hij de fietser voor ons inhaalde en onmiddellijk ter plaatse liet. De rest van de rit heb ik dan op een iets rustiger tempo afgewerkt.

In Blankenberge startte ik enkel in het speerwerpen en de sprint, de 5km liet ik aan mij voorbij gaan omdat ik deze morgen ook nog moest fietsen. In mijn categorie waren we slechts met twee, en we hebben het mooi verdeeld: ik won het speerwerpen en werd tweede in de sprint.

Deze morgen fietste ik de toertocht in Melle. Ik had ingeschreven voor de 30km, maar door het pijltje van de splitsing te missen zat ik opeens op het parcours van de langere afstanden. Toen ik na meer dan een uur nog in Zottegem zat begon ik stilaan te vermoeden dat er iets niet klopte. Ik ben dan maar op het gevoel terug gekeerd en omdat ik met de fiets van thuis vertrokken was had ik uiteindelijk meer dan 60km op de teller.

18:56 Gepost door Herman in Piste, WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

goe gedaan en een ritje van 60 km mag toch ook gezien worden.

Gepost door: Luc | 23/04/2012

De commentaren zijn gesloten.