08/04/2012

Toertochten

19-24
Sinds mijn laatste post heb ik al een zestal toertochten gefietst. In het weekend van 24 maart reed ik de Parel van het Pajottenland in Liedekerke en de zestiende Fietstocht tussen Oost en West. Vorige week stond ik aan de start van de Breydel Classic in Brugge en van de Voorjaarsrit Marcassou in Lovendegem.
Gisteren fietste ik de Zeeuwse Tocht in de omgeving van Sluiskil. Iets na halfweg moet ik ergens een pijl gemist hebben en verzeilde ik op een omloop die gestart was in Oostkamp. Veel verschil was er echter niet tussen de pijlen, beide zagen er uit als een gele hoofdletter A, die van Oostkamp was opgevuld, de Sluiskilse niet. Toen ik stilaan door kreeg dat ik verkeerd zat merkte ik een correcte pijl op en kon ik mijn tocht verder zetten.
Vandaag nam ik deel aan de Dijken en Krekenroute in Oostkamp. De pijlen kende ik al van gisteren. Ik vertrok samen met een groepje. Op de eerste rotonde stoof ons een andere fietser voorbij. Wat verder nam het groepje een verkeerde afslag, op één fietser en ik na. Die ene wachtte zijn vrienden op, ik reed alleen verder. Op dat moment had de fietser die ons voorbij gestoven was nog niet zoveel voorsprong. Ik versnelde en had hem al snel te pakken. Na wat gerecupereerd te hebben in zijn wiel nam ik over. Toen ik een paar honderd meter verder omkeek om hem aan te sporen aan de leiding te komen zag ik dat hij gelost was. Ik zat opnieuw alleen. Na een tiental kilometer haalde ik nog een viertal in. Die reden wat te traag om bij te blijven. Halverwege merkte ik dat een groepje op komst was. Die hebben toch een kleine tien kilometer moeten achtervolgen alvorens ze mij bijgehaald hadden. De rest van de rit hebben we dan samen afgelegd.

19:31 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.