18/03/2012

Construct Pijl en Cross Ieper

17-18

Gisteren fietste ik de Construct Pijl die startte in Harelbeke. Ik had in mijn gps de Kleine Harelbekestraat ingegeven, maar toen ik ter plaatse aankwam was daar niets te zien. Na een telefoontje naar huis bleek dat ik in de Kleine Waregemstraat moest zijn. Toen ik daar mijn wagen geparkeerd had bleek dat de persoon in de wagen naast mij hetzelfde voor had gehad. Van een toeval gesproken.

De tocht begon redelijk vlak, maar na een 15 tal kilometer begon het te klimmen. We zaten toen in de buurt van Wortegem-Petergem. Nokere berg was lastig, maar ik ben toch volledig op de kassei naar boven gereden. De meesten zaten in het gootje of op het voetpad. De hellingen lagen verspreid over een 10 tal kilometer, daarna was het opnieuw plat.

Vandaag liep ik de 2de Campusrun in Ieper. Ik had de indruk dat er een aantal tegenstanders afwezig waren, want we stonden met merkelijk minder volk aan de start dan 14 dagen geleden. Ik was wat te warm gekleed. Na de tweede van de vier af te leggen ronden was ik al aardig aan het zweten. Dat bleef zo tot het einde. Vermoedelijk kan ik in het criterium opnieuw wat plaatsen opschuiven en de top 20 binnensluipen.

469.JPG

20:27 Gepost door Herman in Cross, WT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11/03/2012

Vlaamse pijl en Verada Follens Classic

15-16

Gisteren reed ik in Aalter de Vlaamse Pijl. Ik deed de kortste afstand van 35km, want vandaag stond nog een tochtje op het programma. De ganse rit werd alleen afgewerkt. Buiten een paar fietsers die ik bijhaalde niemand gezien. Het is dus een tijdrit in de echte zin van het woord geworden. En het ging goed. Met mijn gemiddelde van 28,122km/u ben ik uiterst tevreden.

Vandaag was het andere koek. Niet alleen was de afstand van 50km een pak langer, het parcours was ook een pak lastiger. Ik had afgesproken met Tonny van Anja. Hun twee dochters Ine en Lisa waren ook van de partij. Lisa ging een stuk meefietsen, Ine de volledige afstand.

De eerste kilometers werden afgewerkt aan verschillende tempo's. Het terrein was redelijk afwisselend, met geregeld een helling en een afdaling. Na een van de afdalingen lag een haakse bocht naar rechts, met een pak losse steentjes op het wegdek. Lisa reed vooraan en miste haar bocht. Het was wel schrikken toen je haar langs de muur van het gebouw dat daar stond zag schuren, net achter een plaatsnaambord. Gelukkig was er plaats genoeg tussen het bord en de muur zodat ze er met fiets en al door kon. Gelukkig viel het nogal mee. Enkel wat materiele schade aan de fiets, maar belangrijker, geen breuken of andere kwetsuren.

Wat later konden we onze weg verder zetten. Na 15km fietste Lisa naar huis zoals afgesproken. Het traject bleef ondertussen maar op en neer gaan, maar het ergste moest nog komen. Ik had op de beschrijving van het parcours gezien dat we nog een ferme helling op moesten. Halverwege was het dan eindelijk zover. We moesten over de Helling van Kraai, ook wel Karnemelkbeek genoemd, in Kluisbergen. De gegevens van de helling zijn de volgende:

Hoogteverschil: 58m
Lengte: 1.000m
Stijgingspercentage: 5,8%
Steilste stukken: 14%

Volgens mij zaten er twee stukken van 14% in, en daar heb ik twee keer gepast. Halverwege de helling zat een fotograaf foto's te nemen en daar was het kwestie om hem al fietsend voorbij te rijden. Ondertussen waren Ine en Tonny al uit het zicht verdwenen. Ine ging vlot naar boven in het wiel van Tonny. Boven de helling stond de bevoorradingspost, en die hadden ze eigenlijk niet beter kunnen plaatsen.

Na de bevoorrading passeerden we aan het monument van Karel Van Wijnendaele. Wat verder een lange afdaling, waar ik zonder te trappen vlot 46km/u haalde. Daarna werd het terrein wat vlakker. Zonder noemenswaardige problemen haalden we het einde na 2:02:54. De afstand was 50,700m en ons gemiddelde 24,752km/u.

14:24 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04/03/2012

Update

3-14

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn blog nog wat bijgewerkt heb. Veel tijd om artikels te plaatsen heb ik dit jaar nog niet gehad. Gelukkig lukte het toch om af en toe nog eens te sporten.

Op fietsgebied heb ik al wat kilometers in de benen. Sinds mijn vorig artikel heb ik nog vijf mtb tochten gereden:

08/01: Axel
14/01: Varsenare
21/01: Moerkerke
04/02: Sijsele
11/02: Assebroek

En al een drietal tochten met de koersfiets:

18/02: Aalter
25/02: Melle
03/03: Gontrode

In het klassement van de superprestige sta ik nu in de top 100, en de top 100 halen, dat is dit jaar ook één van mijn doelstellingen. Momenteel staan er al bijna 10.000 deelnemers in dit klassement.

Ondertussen heb ik ook nog wat gelopen ook, alhoewel ik de eerste twee crossen gemist heb door ziekte en het gebrek aan training zich merkelijk laat voelen.

In Markegem op 22/01 veroverde ik acht leffes. Zonder de hulp van Renate en Hilde waren er dat bijlange zoveel niet geweest, want het was alweer een tijd geleden dat ik nog 12km gelopen had. We liepen ook allemaal met een rood lintje ter nagedachtenis van Sandra.

In Beveren Leie stond ik op 26/02 aan de start voor mijn eerste cross van dit jaar. Een aantal van de mannen waar ik vorig jaar strijd mee leverde zijn overgestapt naar een hogere categorie. Veel potten ga ik dit jaar dus niet breken in het crosscriterium. Vandaag stond de cross in Meulebeke op het programma. Veel meer dan dat ik de wedstrijd uitgelopen heb valt ook hier niet te melden.

IMGP4199.JPG

IMGP5168.JPG

20:51 Gepost door Herman in Cross, MTB, WT | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |