11/03/2012

Vlaamse pijl en Verada Follens Classic

15-16

Gisteren reed ik in Aalter de Vlaamse Pijl. Ik deed de kortste afstand van 35km, want vandaag stond nog een tochtje op het programma. De ganse rit werd alleen afgewerkt. Buiten een paar fietsers die ik bijhaalde niemand gezien. Het is dus een tijdrit in de echte zin van het woord geworden. En het ging goed. Met mijn gemiddelde van 28,122km/u ben ik uiterst tevreden.

Vandaag was het andere koek. Niet alleen was de afstand van 50km een pak langer, het parcours was ook een pak lastiger. Ik had afgesproken met Tonny van Anja. Hun twee dochters Ine en Lisa waren ook van de partij. Lisa ging een stuk meefietsen, Ine de volledige afstand.

De eerste kilometers werden afgewerkt aan verschillende tempo's. Het terrein was redelijk afwisselend, met geregeld een helling en een afdaling. Na een van de afdalingen lag een haakse bocht naar rechts, met een pak losse steentjes op het wegdek. Lisa reed vooraan en miste haar bocht. Het was wel schrikken toen je haar langs de muur van het gebouw dat daar stond zag schuren, net achter een plaatsnaambord. Gelukkig was er plaats genoeg tussen het bord en de muur zodat ze er met fiets en al door kon. Gelukkig viel het nogal mee. Enkel wat materiele schade aan de fiets, maar belangrijker, geen breuken of andere kwetsuren.

Wat later konden we onze weg verder zetten. Na 15km fietste Lisa naar huis zoals afgesproken. Het traject bleef ondertussen maar op en neer gaan, maar het ergste moest nog komen. Ik had op de beschrijving van het parcours gezien dat we nog een ferme helling op moesten. Halverwege was het dan eindelijk zover. We moesten over de Helling van Kraai, ook wel Karnemelkbeek genoemd, in Kluisbergen. De gegevens van de helling zijn de volgende:

Hoogteverschil: 58m
Lengte: 1.000m
Stijgingspercentage: 5,8%
Steilste stukken: 14%

Volgens mij zaten er twee stukken van 14% in, en daar heb ik twee keer gepast. Halverwege de helling zat een fotograaf foto's te nemen en daar was het kwestie om hem al fietsend voorbij te rijden. Ondertussen waren Ine en Tonny al uit het zicht verdwenen. Ine ging vlot naar boven in het wiel van Tonny. Boven de helling stond de bevoorradingspost, en die hadden ze eigenlijk niet beter kunnen plaatsen.

Na de bevoorrading passeerden we aan het monument van Karel Van Wijnendaele. Wat verder een lange afdaling, waar ik zonder te trappen vlot 46km/u haalde. Daarna werd het terrein wat vlakker. Zonder noemenswaardige problemen haalden we het einde na 2:02:54. De afstand was 50,700m en ons gemiddelde 24,752km/u.

14:24 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi verslag en zeker een knappe prestatie, ik zou het zeker niet kunnen.

Gepost door: Luc | 12/03/2012

De commentaren zijn gesloten.