18/12/2011

4Fun MTB Overmere

102

Met de overvloedige regen van deze week hadden we eindelijk een toertochtje met modder. Toen ik deze morgen de eerste keer naar buiten keek was het ook nog fel aan het regenen. De temperatuur was ook gezakt naar net boven het vriespunt. Het beloofde dan ook een speciaal toertochtje te worden.

Tijdens de rit naar Overmere stopte het met regenen zodat ik toch droog aan de tocht kon beginnen. De eerste veldwegel was echter een aaneenschakeling van plassen en putten. Lang ben ik dus niet droog gebleven. Toen ik uit die wegel opnieuw de baan op draaide voelde ik het water al door mijn broek komen.

Wat verder moesten we een padje volgen tussen een stoppelveld en een beek. Daar zag ik net voor mij iemand op zijn rug de beek in duiken. Gelukkig zonder erg, hij was alleen maar kleddernat. Daardoor ontstond voor mij een file en moest ik voet aan de grond zetten. 't Was eigenlijk meer voet in de modder waardoor ik ook al onmiddellijk het water in mijn schoenen voelde binnen sijpelen.

Het parcours was er wel eentje om u tegen te zeggen. Geregeld papperige stroken waar bijna geen vooruitkomen aan was, twee steile hellingen bergaf met onderaan modder en op het einde nog een deel van een bmx piste. Redelijk spectaculair die bmx piste.

Onderweg werden we getracteerd op twee hagelbuien, een paar regenbuien en een heuse sneeuwbui. Het gevoel in mijn voeten verminderde dan ook recht evenredig met de afgelegde weg. De kleur van mijn schoenen was intussen bruin geworden en toen ik aan de spuitstand kwam kon ik amper nog stappen. De douche deed wel deugd. Lang heb ik er echter niet onder gestaan, het warme water deed op de duur geen goed aan mijn voeten. Ik heb die dan maar elk een paar minuten in mijn handdoek gedraaid. Dat was beter om er opnieuw gevoel in te krijgen. Ik ga deze week toch eens uitkijken naar schoenen die wat meer waterdicht zijn.

18:45 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.