10/12/2011

18de bossen van Vlaanderen

100

Vorig jaar heb ik nog speciale moeite moeten doen om de kaap van de 100 sportmanifestaties te ronden, dit jaar is het doel al wat sneller bereikt. Het mountainbiken valt erg goed mee, zeker omdat ik door het met de fiets te gaan werken redelijk goed getraind ben. Daarom heeft het lopen de laatste tijd wat moeten inboeten, maar er is ook nog een andere reden. Bij de Vlaamse Wielrijdersbond hebben ze een regelmatigheidscriterium waarbij de eerste 600 een prijs krijgen. Ondertussen ben ik daar opgeklommen naar de 347ste plaats en ik wil nog bij de eerste 300 eindigen. Momenteel staan er in dit klassement niet minder dan 31.465 deelnemers.

De tocht zelf was behoorlijk zwaar, zeker door de wat technische stukken in de bossen (draaien en keren rond de bomen). Modderig was het zeker niet. Ook één steil stuk naar beneden (3m bijna recht naar beneden en 5m verder opnieuw omhoog) en een waar wasbord (zoals in de cyclo cross: constant op en neer). Ik kwam goed over dat wasbord tot op het moment dat de fietser voor mij in moeilijkheden kwam. Toen moest ik even van de fiets. Halverwege heb ik ook nog een felle slipper met het achterwiel gemaakt omdat ik wat te snel de bocht in gevlogen was en het daar wat gladder lag dan ik verwacht had. Daarmee was nummer 100 een feit.

Binnenkort moet ik niet meer alleen op pad. Pirmin heeft ook een mtb besteld. Vermoedelijk zal zijn eerste tocht nog voor dit jaar zijn, maar morgenvroeg sta ik er nog alleen voor in Sint-Lievens-Houtem. Dat wordt waarschijnlijk ook een zware klus, erg vlak is het daar niet.

21:01 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met je 100 ste wedstrijd en knap wat je doet.

Gepost door: Luc | 11/12/2011

de korten toer gelopen ik hier, het was hier wel heel erg druk vond ik.

Gepost door: Peter | 12/12/2011

De commentaren zijn gesloten.