03/12/2011

VTT De Lattenklievers

98

Eindelijk, na een maand november zonder regen is december gestart met een fikse bui. De tocht in Sint Joris belooft er dan ook eentje te worden met veel modder. En niet alleen de modder was van de partij, ook de wind liet van zich horen. Rukwinden tot 70km per uur, dat kan al tellen.

Deze keer ben ik geen clubleden tegen gekomen. Onmiddellijk na de start werden we al direct getrakteerd op de eerste modderstroken. Een papje van ongeveer 10cm waar verschillende sporen door getrokken waren. In de laatste plas moest ik zelfs voet aan de grond zetten. Na een paar lussen kwamen we terecht naast een rivier. Je had hier een padje dat er al behoorlijk slijkerig bij lag en een grasstrook. De grasstrook reed volgens mij beter en ik passerde dan ook enkele lotgenoten. Toen ik opnieuw op de weg kwam waren mijn banden dan ook opnieuw proper.

Halverwege kwamen we opnieuw in Sint Joris. Hier stond ook de bevoorrading, slechts een paar honderd meter van de start. Ondertussen was ik al goed nat en vuil. Na 20 km stonden er twee bordjes: links recreanten, rechts ervaren fietsers. Ik waagde mij aan het pad van de ervaren fietsers, maar op een paar erg steile hellingen na was het eigenlijk nog goed te doen.

Wat verder draaiden we een bos in. Daar hadden ze een route uitgestippeld waarvan ik vermoed dat we rond elke boom gedraaid hebben. Eén bocht heb ik wat snel genomen waardoor ik de volgende raakte met mijn stuur. Zonder erg. Als afsluiter mochten we nog door een park van een kasteel en ook hier was het keren en draaien.

Dit was een erg mooie tocht, behoorlijk lastig door de modder, aangevuld met een paar technische passages. Zo mogen ze er nog inrichten.

18:16 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.