19/11/2011

Winterduathlon Geluwe

95

Naar deze wedstrijd had ik lang uitgekeken, want ik wou ten opzichte van vorig jaar toch wat rechtzetten. De omstandigheden zaten dit jaar echter niet mee, zeker niet om een topprestatie neer te zetten. Aan het trainen heeft het zeker niet gelegen, ik heb kilometers genoeg gefietst. Woensdag voelde ik echter de eerste tekenen van een verkoudheid, en dat was vandaag nog niet over.

Er stonden vier gemengde duo's aan de start. Daaronder de winnaars van vorig jaar en wij. De andere twee duo's waren nieuw. Ik had uitgerekend dat ik rondjes moest rijden van 17 minuten, zo zou ik aan een fietstijd van 1:08 komen en dat zou dan 10 minuten sneller zijn dan vorig jaar. Ik had wel geen rekening gehouden met de wissel, die ook tweemaal bijna volledig bij het fietsen geteld wordt. De omloop van het fietsen lag er ook minder zwaar bij dan vorig jaar.

Ine liep een fantastische eerste loopbeurt. Al na 14:11 kreeg ik het nummer en op dat moment waren er nog geen dames voorbij gekomen. Mijn eerste doortocht door de weide ging redelijk vlot, maar op de helling erna voelde ik dat ik weinig kracht kon zetten in de stukken bergop. Die verkoudheid hinderde fel. Toch kon ik het eerste rondje fietsen in minder dan 16 minuten. In de tweede ronde nog altijd hetzelfde gevoel. Gelukkig ging het in de derde en laatste ronde wat beter. Ondertussen waren mij ook al wat concurrenten voorbij gefietst, waaronder minstens één gemengd duo.

Gezien de omstandigheden kon ik het fietsen beëindigen in 1:05:36. Daarmee verbeterde ik mijn fietstijd van vorig jaar toch nog met 12:23. Daarna begon Ine aan haar tweede 3,5 km die ze liep in een tijd van 15:03.

Onze tijd van 1:34:50 leverde ons de derde plaats op, achter de winnaars van vorig jaar die deze keer tweede werden.

19:29 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.