29/10/2011

Dwars door het Krekengebied

88

De grensoverschrijdende tocht voerde ons van Sint-Laureins via Sint-Margriete naar de streek in Nederland tussen Oostburg en Ijzendijke, om tenslotte langs Waterland-Oudeman en Sint-Jan-In-Eremo terug te keren in Sint-Laureins. Mooie tocht over 35 km met nog altijd zeer goed berijdbare paden. Het ging er dan ook opnieuw snel aan toe.

De paar deelnemers die net voor mij gestart waren had ik al snel te pakken, behalve die ene deelnemer die zo een honderdtal meter voor mij reed met een crossfiets. Van waar ik zat zag ik wel dat hij nog niet zo oud was, ik schat zo een jaar of 15, misschien zelfs jonger. Na 500m stopte hij aan de rand van de baan, vermoedelijk om iets aan zijn fiets te veranderen. Hij zette opnieuw aan net toen ik op zijn hoogte gekomen was, ik ging er over, maar wat verder zat hij alweer in mijn wiel, ondanks het feit dat ik op dat moment een stuk aan 36km/u gefietst heb.

De snelheid die hij kon ontwikkelen was niet slecht en op bepaalde stukken had ik het echt lastig om hem te volgen. Achteraf bekeken zijn we zelfs door niemand ingehaald, terwijl wij voortdurend deelnemers voorbij fietsten. Niemand kon ook ons wiel pakken. Als ik op bepaalde momenten wat achterstand had, dan wachtte hij mij gewoon op. Tot en met de 34ste kilometer kon ik zo volgen, daarna moest ik een gaatje laten. Ik zag hem voortdurend kleiner worden. De laatste twee kilometer heb ik volledig op karakter gereden.

Ik haalde over de 36,970km een gemiddelde van 25,165km/u.

16:25 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.