09/10/2011

Ter Beke toertoctht - Dwars door Aaigem

82-83

Geen veldloop deze week, maar wel twee toertochten met de mountainbike. En dit keer was de modder wel van de partij.

De tocht in Landegem zaterdag was redelijk vlak, met af en toe een kleine steile helling. Door de regen van de afgelopen dagen en deze van de nacht van vrijdag op zaterdag lagen sommige stukken er aardig pittig bij. Vooral een stuk rond een vijver was redelijk technisch. Het padje waar we over moesten bevond zich een tweetal meter boven de waterspiegel, was niet echt breed, maar wel zo glibberig. Veel verkeerd sturen moest je daar niet doen of je kreeg een gratis bad er bovenop. De rest van de veldwegels was eigenlijk nog goed te doen. Geregeld kregen we ook een stuk asfalt voor de wielen geschoven en dat mocht gezien de streek eigenlijk wel wat minder geweest zijn. Ik maalde de 38.050m af in 1:46:33 en haalde zo een gemiddelde van 21,4km/u.

Deze morgen was het andere koek. De streek rond Erpe-Mere en Aaigem is alles behalve vlak en de paadjes waar we over gestuurd werden lagen er een gans pak minder berijdbaar bij dan gisteren. Onmiddellijk na de start werden we al getrakteerd op een bospad van meer dan een kilometer lang. Geregeld moesten we door plassen waar geen rond rijden aan was, of was het wegdek herschapen in een papje met een dikte van 5 tot 10 cm. Er hing dan ook al snel een dikke laag modder op mijn versnellingsapparaat en zowaar ook op de schijven van mijn remmen. Vooral op de stukken waar de modderbrij gecombineerd werd met een helling was het zwoegen om boven te komen. Toch lukte het om op zo een zwaar parcours de eerste 20km een gemiddelde te halen van rond de 18km/u. Toen ik aan de bevoorrading kwam vertrokken daar juist twee dames van mijn club. De rest van de tocht heb ik samen met hen afgelegd. De 25.570m werden afgelegd in 1:33:55 (16,7km/u).

Ook al had ik het meeste vuil al van mijn fiets verwijderd in de spuitstand, thuis heb ik er nog meer dan een uur werk aan gehad vooraleer alle modder verwijderd was.

21:44 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.