25/09/2011

2de Ghostbikers VTT

79

Vandaag werd de MTB van stal gehaald. Het weer begint stilaan wat frisser te worden en ik wil deze winter ook nog wat winterduathlons meepikken. Het wordt dus hoog tijd om opnieuw wat in het veld te gaan rijden. Eigenlijk doe ik dat zelfs liever dan met de koersfiets toeren.

Er stond eentje in Sleidinge geprogrammeerd, niet zo ver van mijn deur, en gaande door de Lembeekse bossen. Een mooi en gevarieerd parcours, alleen wat weinig modder. Toch was het zwaar genoeg, want na een 25 km kreeg ik het knap lastig. 25 km in het veld weegt toch niet op tegen 60km op de baan.  Zeker de "laatste snok" mocht er zijn. Toen we bijna aan het einde waren stond er een bordje met dat opschrift erop. En er volgde inderdaad nog wat speciaals. Twee bulten na elkaar waarbij ik de laatste naar beneden geschoven ipv gereden ben. We moesten daar een paar meter naar omlaag, met beneden een haakse bocht naar links. Daarna nog wat kronkelen in een bosje tussen de bomen met op sommige momenten nauwelijks plaats genoeg om te passeren. Daar heb ik ook nog wat stil gestaan omdat de fietser voor mij viel, gelukkig zonder erg.

Ik legde de 33,150km af in 1:31:38 en haalde een gemiddelde van 21,7km/u. Daarmee reed ik mijn snelste MTB tocht tot nu toe.

17:06 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi gemiddelde en zeker in de bossen is het lastig rijden.

Gepost door: luc | 25/09/2011

De commentaren zijn gesloten.