03/09/2011

Provinciaal kampioenschap piste

71

Het provinciaal kampioenschap is het hoogtepunt van het pisteseizoen. Dit jaar kon gekozen worden uit 2000m, 400m, kogelstoten en verspringen. De 2000m heb ik dit jaar links laten liggen. Vermoedelijk kwam ik daar toch niet in aanmerking voor de medailles.

We begonnen met het verspringen. Na de eerste twee pogingen stond ik aan de leiding. Bij de derde sprong belandde ik op de tweede plaats en omdat ik bij elke poging telkens wat minder ver sprong besliste ik om geen vierde poging meer te wagen. Het verspringen is niet zonder risico op blessures, vorig jaar heeft dat mij meer dan een maand gehinderd. Daarmee was de eerste zilveren medaille binnen.

In de 400m stonden we met vier aan de start. Twee van de vier zijn in principe sneller dan mij, althans op de 100 en 200 meter. Een bronzen medaille zou normaal moeten lukken. Ik had in de loting een slechte baan getrokken en zag slechts één tegenstander. Maar dat was wel de tegenstander die ik eventueel kon bedreigen voor de tweede plaats. Ik startte niet voluit en bij het aansnijden van de laatste bocht zat ik in derde positie. Bij het uitkomen van de bocht had ik de achterstand op de tweede dicht gelopen en in de laatste rechte lijn lukte het om de tweede plaats te veroveren. Die stond ik niet meer af en de tweede zilveren medaille was een feit.

Het kogelstoten verliep zoals verwacht en mijn worp van 7,96m leverde opnieuw een zilveren medaille op. Drie keer zilver, daar had ik op voorhand willen voor tekenen.

IMGP2342.JPG

19:20 Gepost door Herman in Piste | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestatie, proficiat !

Gepost door: luc | 05/09/2011

De commentaren zijn gesloten.