07/08/2011

Duo Duathlon Geel

60

Dit was een wedstrijd waar ik al een hele tijd naar aan het uitkijken was. Vooral omdat Pirmin ook mee deed. En ik wou mij met hem wel eens meten. De spanning was thuis dan ook stilaan opgebouwd, vooral de laatste week. Pirmin zou team vormen met Leonie, ik met Emilie. Emilie kreeg echter loopverbod, waardoor ik op zoek moest naar een nieuwe loopmaat.

Hier en daar wat rondvragen bracht geen soelaas. Gisteren voormiddag zag ik dat Wendy op de chat zat. Zij woont in de buurt van Geel, misschien zag zij het wel zitten. Wendy kon ook niet, maar had wel het geniale idee om wat mails in haar atletiekclub rond te sturen en terwijl ik naar de jeugdwedstrijden op de Kriekeloop in Ingelmunster stond te kijken kwam het verlossende telefoontje van Jaimy. Zij zag het wel zitten om te lopen.

Zo stonden Leonie en Jaimy om 12u05 deze middag aan de start. Gezien de looptijden denk ik dat het loopparcours wat langer was dan de vooropgestelde 5km. Jaimy liep 23:36, Leonie 25:00. Ik kon zo aan het fietsen beginnen met iets meer dan een minuut voorsprong. Ik was samen met een andere fietser begonnen, maar die moest ik al snel achter laten. Voor mij reed een groepje van een viertal fietsers. Daar zaten ook 2 dames bij. Toen ik bij hen aansloot had ik de indruk dat het groepje uit elkaar aan het vallen was. Ik reed door naar het wiel van de dame op kop en wou daar even blijven zitten om dan over te nemen. Ik zat daar nog maar net toen één van de officiêlen mij kwam zeggen dat ik niet in het wiel van dames mocht stayeren. Vermoedelijk mochten de dames dat ook niet bij de heren. Belachelijke regel, vind ik. Ik ben die dame dan maar direct voorbij gefietst en daarmee zat ik weer alleen.

Zo een honderd meter voor mij fietste een deelnemer die een mooi tempo ontwikkelde. Het lukte echter niet om naar hem toe te fietsen. Wat verder werd ik voorbij gefietst door twee mannen die minstens 5km/u sneller dan mij fietsten. Ik plooide mij dubbel om hun wiel te pakken en zo lukte het toch om de deelnemer voor mij in te halen. We bleven samen en met ons beiden konden we een tempo houden van om en bij de 33km.

Op het einde van de eerste ronde moesten we een lus maken om te keren. Toen ik de lus beëindigde zag ik Pirmin die er nog moest aan beginnen. Ik had nog ongeveer een minuut voorsprong. Halverwege de tweede ronde was het even tricky. Ik zat met mijn voorwiel een tiental cm naast het achterwiel van mijn voorligger. Toen hij wat naar links uitweek raakte mijn voorwiel zijn achterwiel. Gelukkig zijn we niet gevallen. Het beste was er bij mij op dat moment wel af. Ik moest zelfs een gaatje laten.

Aan de lus op het einde van de tweede ronde zag ik Pirmin opnieuw. Ik had zowaar een kleine 100 m meer afstand genomen. Dat gaf mij weer moed om de laatste ronde aan te vatten. Het lukte zowaar om het gaatje dat ik had moeten laten opnieuw toe te fietsen. De rest van de ronde bleven we samen, en zo lukte het om de wisselzone voor Pirmin te bereiken. Pirmin heeft wel 30 seconden sneller gefietst dan mij, maar daar had ik op voorhand zeker willen voor tekenen.

Daarna mochten Jaimy en Leonie nog eens de arena in voor de laatste 2,5 km. Deze keer was Leonie de snelste. Eigenlijk kon de uitslag niet mooier zijn. We hadden twee aan elkaar gewaagde teams, aan de eindmeet scheelde het slechts 8 seconden. Net zoals in de ronde van Frankrijk van 1989, toen het verschil tussen Lemont en Fignon ook maar zoveel was.

IMGP1438.JPG

19:52 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad super ! Het moet geweldig spannend geweest zijn ! 8 seconden ! Dikke proficiat !

Gepost door: kaat | 07/08/2011

Knappe prestatie Herman. Groot gelijk dat je de krachten hebt bewaard in Ingelmunster. Ik kan me voorstellen dat je op alle gebied uitermate tevreden moet geweest zijn met je toegewezen looppartner.

Gepost door: Carlos | 07/08/2011

goe gefietst alle 2. proficiat, ook aan Pirmin!

Gepost door: Peter | 08/08/2011

Dikke proficiat aan beide ploegen, jullie hebben dit enorm sterk en prachtig gedaan. Doe zo verder !!

Gepost door: kathleen | 08/08/2011

Knap gedaan van beide team's

Gepost door: luc | 08/08/2011

Geproficiateerd hoor!!! Volgende keer zorg ik goed voor mezelf, dat ik er wel kan bij zijn.

Gepost door: Emilie | 14/08/2011

De commentaren zijn gesloten.