31/07/2011

Toertocht Verrebroek - Toertocht Maldegem

56-57

Dit weekend is er eentje op de fiets geworden. Zaterdag de semi klassieker in Verrebroek en vandaag fietstocht "De statie" in Maldegem. Gans het weekend ook zonder Pirmin zodat ik niet in het wiel kon zitten.

In Verrebroek stond ik samen met een peloton wielertoeristen aan de start. Omdat mijn GPS nog geen satellieten gevonden had kon ik echter niet bij dat peloton aanpikken. Geen nood dacht ik, in het begin wat vlammen en dan heb ik ze zo ingehaald. Maar dat was buiten de waard gerekend. Ik ben tot op 30" geraakt, maar toen was mijn vaatje leeg en zag ik ze alsmaar verder van mij weg rijden. Door de band rijden die pelotons zo rond de 27km/u, maar deze hadden duidelijk meer snelheid. De eerste 10km van de 45 waren op dat moment al voorbij, mijn gemiddelde zat boven de 30, en dat met de wind op kop. Daarna zakte het tempo.

Wat later reed ik Nederland binnen. Prachtige fietspaden en knappe omgeving. Buiten een groepje van een 15 tal personen ben ik ook niemand meer tegen gekomen. Na 1:25:15 zaten de 43,110 km erop.

Vandaag dan naar Maldegem. Eigenlijk zou ik vandaag gerust hebben, maar vermits Maldegem niet zo ver van Eeklo ligt was dit een ideale gelegenheid om wat folders over onze opleiding fietsenmaker te verspreiden. Daarom koos ik dan ook voor de 25km. Ik was van plan om rustig te fietsen, ik voelde mij trouwens nog wat moe.

Terwijl ik mijn fiets nog aan het uitladen was vertrok een groep wielertoeristen en wat later ook nog een paar individuele fietsers. In mijn eerste kilometer had ik er al twee te pakken en was ik mijn voornemens al vergeten. Wat verder haalde ik een derde fietser in. Deze reed aan een mooi tempo en met ons twee hadden we al voor de vijfde kilometer de groep te pakken. Van zodra de weg wat breder werd kon ik ze voorbij rijden. Aan de achtste kilometer was de splitsing met de langere tochten, en vanaf dat moment zat ik alleen. Ik reed ondertussen het dorp van Knesselare door. Na 17km zag ik in de verte een witte stip voor mij. Dat was het moment om de gashendel nog eens open te draaien. Toch duurde het nog een ganse tijd alvorens ik hem te pakken had. Dat lukte net aan het begin van de helling van Kleit. We zijn naar boven gereden aan een snelheid van 30km/u en toen ik boven kwam moest ik toch wel even lucht happen. De rest van het traject hebben we samen afgelegd. Deze 25,660km legde ik af in 49:30.

18:26 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.