17/07/2011

Just for Fun Duatlon Kapelle Op Den Bos

52

Gisteren voelde ik nog altijd vermoeidheid. Om die niet te laten toenemen heb ik in de voormiddag aan mijn stamboom gewerkt en in de namiddag naar de tour gekeken vanuit de luie zetel. Daarna vroeg in bed en toen ik deze morgen wakker werd voelde ik bijna niets meer van de vermoeidheid.

We waren al vroeg in Kapelle-Op-Den-Bos aangekomen, maar Jess en Odile waren er al. Nadat we onze nummer afgehaald hadden, was er nog voldoende tijd om het fietsparcours te gaan verkennen. Dat leerde ons dat er in het rondje van 8km een stuk van 2km zat met de wind pal op kop. En hij waaide hard.

Om 14u werd de wedstrijd op gang geschoten. Het lopen liep vlot. We zaten alle drie samen, en al waren we wat behoedzaam gestart, al snel begonnen we tegenstanders in te halen. De eerste loopbeurt was 2.840m lang en werd gelopen in 13:46 (12,378km/u). Jess en ik liepen samen de wisselzone in, Odile kort daarna.

In het fietsen nam ik Jess op sleeptouw en al na een kilometer of drie hadden we de eerste dame te pakken. Die liep een pak beter dan dat ze fietste. Wat later zag ik twee fietsers naderen. Ik riep naar Jess dat ze moest inpikken, en dat lukte. Spijtig genoeg was één van de twee ook een dame. In de bochten aan het einde van de eerste ronde hadden we een kleine achterstand en het lukte ons niet meer om het gaatje te dichten. Veel konden ze niet uitlopen, tot het einde van het fietsen hadden we hen in het vizier. De fietsproef werd afgelegd aan een gemiddelde van 30,235km/u.

Na het fietsen moest nog één rondje van 1,5km gelopen worden. Had ik dit keer geen last van krampen tijdens het fietsen, dan schoot het er in bij het begin van het lopen. Ik moest halt houden om even te stretchen aan een nadar en daardoor had ik een achterstand op Jess van een 50-tal meter. Gelukkig heb ik tijdens het lopen verder geen last van kramp meer gehad. We moeten allebei ongeveer even snel gelopen hebben, want aan het einde zat ik nog altijd zo een 50m achter. In de tweede loopbeurt kon ik er toch nog een gemiddelde van 11,5km/u uitpersen.

Jess werd tweede bij de dames (19de in de totaalstand 53:32), Odile vierde (57:48). Ik werd 21ste in de totaalstand, 14de bij de heren en 1ste bij de heren +50 in een tijd van 53:55. Met een gemiddelde overall (wissels inbegrepen) van 22,813km/u ben ik uiterst tevreden.

IMGP0981.JPG

IMGP1025.JPG

18:52 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dat is gewoonweg schitterend gedaan, Herman! Je mag terecht fier zijn op die eerste plaats in je leeftijdsklassement!

Gepost door: Sandy | 17/07/2011

Proficiat Herman

Gepost door: RonKing | 18/07/2011

Proficiat met je mooie prestatie

Gepost door: Luc | 18/07/2011

De commentaren zijn gesloten.