03/07/2011

Trio triatlon Kortrijk

49

Naar deze wedstrijd had ik al lang uitgekeken, niet enkel voor de wedstrijd op zich, maar ook omdat de triatlon in Kortrijk meteen ook het begin van de vakantie betekent.

Ons team was ingeschreven in de sprint triatlon. Renate zwom de 500m, ik fietste 17km en Nina nam de afsluitende 3,5km loopproef voor haar rekening. De teams hadden allemaal een nummer boven de 200. Wij hadden nummer 203. In de individuele sprinttriatlon stonden ook Odile en Kaat aan de start.

Renate kondigde voor de start aan dat dit haar laatste zwemwedstrijd was. Spijtig dat ze stopt met zwemmen, want we hebben samen mooie resultaten neergezet, met als hoogtepunt de overwinning in de trio triatlon van Izegem twee jaar geleden.

De eerste zwemmer had zijn 500m er al op zitten in minder dan 6 minuten. Renate kwam bij de trio's als knappe tweede dame uit het water. De 500m werd afgelegd in 10:10. Het wisselen duurde 53 seconden en dan was het mijn beurt.

De kasseibaan in het begin werd goed verteerd. Ik kon hier zelfs al twee tegenstanders met een nummer boven de 200 voorbij fietsen. Het fietsparcours is niet van de gemakkelijkste. We kregen een zevental hellingen voorgeschoteld, waarvan een paar pittige. Toch ging het fietsen vlot, zeker bergop. De eerste tien kilometer leek het alsof ik in de boter trapte. Ongeveer aan de tiende kilometer haalde ik in de bergop een tegenstander van een ander team in. In de afdaling die daarop volgde kreeg ik kramp in allebei mijn kuiten. Rechts was nog te doen, maar links was het bij elke opwaartse beweging een pijnscheut. Ook het been strekken haalde niets uit. Ondertussen was de tegenstander er vandoor, maar, raar maar waar, bergop ging het goed met de kuit. Op de volgende helling haalde ik hem opnieuw bij. Hij begon ook om te kijken. Halverwege de afdaling voelde ik plots iets aan mijn fiets wat niet normaal was. Ik keek naar mijn achterband en zag de bui direct hangen. In geen tijd stond ik lek en reed ik op de velg. Nochtans zou de band waar ik mee reed nogal lekvast moeten zijn. Op dat moment was het nog 4.350m tot aan de wisselzone. Ik probeerde zo goed en zo kwaad als het ging op de velg voort te fietsen. Het gedeelte voor mijn lekke band haalde ik een gemiddelde van 31,811km/u, erna nog slechts 23,022km/u. Ik denk dat ik elke bocht door geschoven ben ipv door gefietst. Als ik het zo bereken, dan heb ik door die lekke band 2:08 verloren. Zo legde ik de 7km af in 35:33. Dit keer werd de wissel afgerond in 32 seconden.

Nina liep een fantastische loopproef. Ze haalde nog een aantal teams en een pak individuelen in. Ze liep de 3,5km in een tijd van 11:34 en haalde daarmee de 7de tijd (in totaal) en de tweede tijd bij de trio's. Uiteindelijk werden we 5de bij de teams in een tijd van 58:42. De ploeg op de vierde plaats eindigde slechts 37 seconden voor ons. Zonder lekke band was de vierde plaats voor ons.

Na de wedstrijd kregen we nog een deugddoende massage van Leonie op de massagestand.

IMGP0694.JPG

IMGP0700.JPG

19:03 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Da's pech met de lekke band, maar 't belangrijkste is dat ge u goed geamuseerd hebt. Was het 3,5km lopen? Dacht al dat er iets niet klopte met die 3km ;))

Gepost door: Steven | 04/07/2011

Mooie tijden van jullie allemaal: sjiek!!!!!!

Gepost door: sandra | 11/07/2011

Prachtige team prestatie Herman, proficiat.

Gepost door: natalie | 12/07/2011

De commentaren zijn gesloten.