25/06/2011

4de Memorial Dirk Carette - Brugge

46-47

De derde van de vijf pistemeetings van het seizoen was het daar in Brugge. Het was ook de eerste keer in Brugge dat we niet af te rekenen kregen met tropische temperaturen. Op het programma speerwerpen, 200m en het provinciaal kampioenschap 5.000m. Vorig jaar had ik op de 5.000m een bronzen medaille kunnen wegkapen, maar of dit vandaag ook zou lukken, dat was zeer de vraag.

We begonnen met het speerwerpen, en dat was al direct een meevaller. Ik was de enige deelnemer in mijn categorie. Eén geldige worp was dan ook voldoende om de overwinning in de wacht te slepen. Gelukkig was de eerste meteen goed. Voor de rest gewoon het rijtje afwerken.

Daarna stond het spurtnummer op het menu. We liepen samen met de veteranen 3. In totaal waren we met vier, twee veteranen 2 en evenveel veteranen 3. Mijn tegenstander had ik nog nooit gezien. Hij had mij wel verteld dat hij bij de jeugd ooit nog 24,2 gelopen had, ik zag dus de bui al hangen. Als hij zo snel kon lopen, dan had ik weinig kans. Ik had ook nog de pech dat ik in baan 3 moest en hij in baan 2. Ik nam mij dan ook voor om op reserve te starten. Indien hij sneller was, dan zou hij mij in de bocht al voorbij moeten zijn. Maar dat gebeurde niet. Ik was in de eerste 100m al op gelijke hoogte gekomen van de veteraan 3 in baan 4. Bij het uitkomen van de bocht had hij het verschil echter weggewerkt. We kwamen met drie naast elkaar in de rechte lijn. Ik versnelde en kon een gaatje slaan. Toen ik op 50m van de meet dacht dat alles in kannen en kruiken was zag ik hem opeens weer naderen. Vanaf dat moment was het alles geven tot op de finish. Hij strandde op slechts 25/100 van een seconde, maar de buit was binnen. De 200m in 34"57/100, toch nog een gemiddelde van 20,827km/u.

Daarna was het wel wat bekomen. Gelukkig startte de 5.000m meer dan een uur later. Op voorhand zou ik getekend hebben voor een snelheid van om en bij de 11km/u. Voor dat gemiddelde moest ik kilometertijden lopen van 5:25. Bij de start zat ik onmiddellijk in de op één na laatste positie. Lang heeft dat echter niet geduurd, want nog in de eerste ronde was ik al een aantal tegenstanders voorbij. De eerste kilometer in een tijd van 4:48, een pak beter dan het vooropgestelde doel, en ik zat nog goed. De volgende kilometers in 4:54, 4:59 en 5:15. In de laatste kilometer kon ik zelfs nog een versnelling plaatsen zodat die ook nog in 4:54 gelopen werd.

Mijn eindtijd was 24:50 16/100, een gemiddelde van boven de 12km/u. Dat was alweer een hele tijd geleden dat ik daar nog eens in geslaagd was. En op de koop toe mocht ik dit jaar opnieuw het podium op voor een bronzen medaille.Lachen

23:45 Gepost door Herman in Piste | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

amai serieus spurtje geplaceerd op die 200 meter!

Gepost door: peter | 27/06/2011

Brons verlengd, met nog een medailleke. Proficiat en vooral met de snelheid 5 km lang.

Gepost door: cremke | 02/07/2011

De commentaren zijn gesloten.