13/05/2011

10 mijl Aalter

34

Eigenlijk was ik van plan om te starten in de Selenjo van Tongerlo, maar omdat het vermoedelijk niet zou gelukt zijn om op tijd aan de start te komen heb ik toch maar geopteerd om in Aalter te starten.

Ik schreef mij in voor de 8 km met de bedoeling er een goede training van te maken. Ik startte redelijk ver achteraan, maar op de eerste helling begon ik al lopers in te halen. Op het einde van de eerste ronde had ik alle kilometers ongeveer even snel gelopen en had ik een gemiddelde van rond de 11,6 km/u. Zeker niet slecht en het ging nog goed.

Aan de bevoorrading heb ik ruim de tijd genomen om mijn bekertje water op te drinken. Daardoor waren twee lopers van mijn club, die ik net voor het einde van de eerste ronde ingehaald had, mij opnieuw voorbij. Het duurde dan toch nog een kilometer alvorens ik bij hen opnieuw op gelijke hoogte zat. Eens hen voorbij kreeg ik een dame, Cindy, in het vizier. Ze moest het groepje voor haar laten gaan. Ik probeerde bij haar te geraken en dat lukte halverwege de tweede ronde. In de klim naar de brug over de E40 kon ik haar bijhalen. Ze had het lastig, maar omdat we in de afdaling wat trager naar beneden liepen kon ze toch wat recupereren. De laatste twee kilometer bleven we samen.

Voor ons liep een groepje dat nog in te halen was. Tijdens het vals plat in de laatste kilometer slopen we wat dichterbij. Door de derde laatste bocht op het voetpad te nemen moesten we minder meters maken en daar konden we de eerste van het groepje al achter ons laten. Zo ook in de laatste bocht. Door die ook over het voetpad te nemen glipten we het ganse groepje voorbij.

Zo werd Cindy 98ste en ik 99ste in een tijd van 40:50. De afstand was 7.830m, waardoor ik toch nog een gemiddelde van 11,505 km/u haalde. Waar ik vooral blij mee ben: alle kilometers werden ongeveer even snel gelopen.

22:59 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mooie snelheid op een toch wel lastig parcours. BTW: alle 2 de bruggen zijn over de E40

Gepost door: cremke | 18/05/2011

De commentaren zijn gesloten.