07/05/2011

Pistemeeting Marke

32

Af en toe moet je kiezen aan welke wedstrijd je wenst deel te nemen. Zo was ik vandaag graag aan de slag geweest in Rollegem-Kapelle, maar de pistemeeting in Marke maakt deel uit van het criterium, vandaar dat het de piste geworden is.

Omdat ik de enige kandidaat was in het verspringen heb ik het ook maar gehouden bij één sprong. Verspringen is nogal riskant, zeker het neerkomen. Twee jaar geleden heb ik daarbij mijn ribben eens bezeerd en dat heeft mij toen lang parten gespeeld. Deze punten waren alleszins gemakkelijk verdiend.

Als sprintnummer stond de 200m geprogrammeerd. Het was lang geleden dat ik in de spurt nog een keer alles gegeven heb, maar gisteren was het dan toch zover. Mijn tijd van 33,63 was zelfs nog niet eens zo slecht gezien de toestand van de piste.

Daarna als afsluiter nog een 5.000m. Niet te onderschatten, gezien de warme temperaturen. Het stof op de piste werd ook geregeld door de wind omhoog geblazen. We stonden met 21 aan de start. Alle categorien van scholier tot veteranen 3 waren vertegenwoordigd. Onderweg konden we twee opgaves noteren. Mijn eerste twee kilometer haalde ik toch nog een gemiddelde van 12km/u. Daarna moest ik wat gas terug nemen om uiteindelijk te eindigen op een 15de plaats in een tijd van 26:39,77.

22:55 Gepost door Herman in Piste | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.