25/04/2011

Selenjo Jogging Maaseik

29-30

Als afsluiter van het verlengde paasweekend stond ik vandaag aan de start van de Selenjo Jogging in Maaseik. Ik had de bedoeling om alleen maar de 2,5km te lopen, maar toen ik mij ging inschrijven besliste ik om ook nog de 8,5km mee te lopen, maar dan als training. Het weer en de omgeving waren prachtig.

Omdat de nummers uitgedeeld werden in volgorde van inschrijven was het niet mogelijk om te zien wie in mijn reeks zat en wie niet. De 2,5km en de 5km werden om 13u15 samen op gang geschoten, de 8,5km om 14u00.

Na 30m zat ik in derde positie, met enkel voor mij een heer en een dame. Toen ik wat verder achterom keek had ik al wat voorsprong op de lopers achter mij. Raar, want ik was niet eens zo snel van start gegaan. Na 100m merkte ik dat de dame vooraan moest lossen. De afstand tussen haar en mij verkleinde zienderogen en na 300m kon ik haar voorbij lopen. Aan de eerste afslag kon ik de eerste keer achteruit blikken. De dame had al een aanzienlijke achterstand en de eerste heer achter mij zat al een 100-tal meter achter. Ik had al snel door dat ik de loper voor mij niet meer ging inhalen, maar mijn tweede plaats ging ik zeker niet meer opgeven. Ik wist ook niet of de man aan de leiding ingeschreven had voor de 2,5 of voor de 5km. Daarvoor was het wachten tot aan de splitsing. Die lag op een 500m van het einde. Toen ik hem links zag afslaan wist ik dat ik aan de leiding lag. Snel nog even achteruit gekeken om te kijken waar de tegenstand zat, maar ik zag niemand meer komen. De exacte afstand was 2.320m en die legde ik af in een tijd van 11:21 (12,3km/u). Achteraf bleek dat ik de enige deelnemer was. Maar het is vooral over het gemiddelde dat ik tevreden ben.

Na een half uurtje rust kon ik dan beginnen aan de 8,5km. Deze keer ging het er bij mij een pak rustiger aan toe. Ik had mij voorgenomen om een gemiddelde van 10km/u te lopen, maar de eerste vier kilometer zat ik aan kilometertijden van bij de 5:30. Daarna zakte het tempo wat om de 7.740m te eindigen in 43:34 (10,7km/u).

Bij de prijsuitreiking stond mij nog een prettige verrassing te wachten. Naast het podium voor de 2,5km mocht ik bij de lange afstand ook nog een tweede keer het podium op om in mijn leeftijdscategorie een bronzen medaille af te halen.

IMGP8686.JPG

IMGP8701.JPG

 

20:02 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

prachtig weekend heb je er opzitten Herman, knappe prestaties.

Gepost door: natalie | 25/04/2011

prachtig weekend heb je er opzitten Herman, knappe prestaties.

Gepost door: natalie | 25/04/2011

ho, ik moest toch even lachen dat je de enige deelnemer was, terwijl ik vind dat je wel snel genoeg gelopen hebt om toch sowieso eerst te eindigen ! Maar 't is toch een beetje grappig ! Proficiat met je bronzen medaille, al bij al toch snel hé !?

Gepost door: kaat | 26/04/2011

lol je opgejaagd voor niets herman :)
maar je liep toch zoiezo op een 2e plaats op de lange afstand ook dus zoiezo goe gelopen eh :)

Gepost door: Peter | 16/05/2011

De commentaren zijn gesloten.