11/04/2011

Duo Duatlon Wevelgem

21

Leonie en ik hadden ons ingeschreven voor de duo duatlon van gisteren in Wevelgem. De af te leggen afstanden waren 2,7/14,4/2,4.

Voor een jogging heb ik meestal geen last van zenuwen, maar dit keer was dat wel anders. Ik denk dat ik wel vijf keer nagekeken heb of alles wat ik nodig had wel degelijk in mijn tas zat. Op die manier was het wel snel tijd om te vertrekken.

In Wevelgem aangekomen duurde het wel een tijdje alvorens we een parking vonden. Omdat we nogal ver van het onthaal stonden werd alles dan maar in één keer uitgeladen. Ik wou ook eerst het fietsparcours eens gaan verkennen, want ik had op de satellietfoto gezien dat er een brug in zat en ik wou weten of de helling steil was of niet. Omdat de shifter van mijn achterversnelling af en toe hapert was dat belangrijk. De hellingsgraad zou de keuze van de versnelling waarmee ik ging rijden bepalen. Gelukkig was het niet zo erg bergop. Lastiger waren de vele haakse bochten en de beide u-turns. Daar ging de snelheid er volledig uit. Tony mellde mij ook dat naast de hitte de wind wel eens parten kon gaan spelen en gelijk had hij.

Om 14u15 werd het startschot gegeven voor de individuele recreanten, de duo's en de bedrijvenduo's. Leonie was goed mee en na haar eerste loopbeurt (2,7km in 11:21 of 14,273km/u) hingen we in 38ste positie overall.

De organisatie had bij het wisselen de wachtzone van de duo's diagonaal geplaatst ten opzichte van de fietsenstalling. Daarom moesten de fietsers de halve omtrek van de wisselzone afleggen om aan de fiets te geraken. Eens die te pakken moest er nog een dikke 50m gelopen worden met de fiets aan de hand. Het valt zeker niet mee om te lopen met fietsschoenen met plaatjes onderaan en daarbij moet je ook nog eens opletten dat je niet onderuit gaat want de zool van die schoenen is super glad.

Toen ik dan toch eindelijk de fiets op mocht heb ik nog aardig zitten sukkelen om in mijn klikpedaal te geraken. Ondertussen waren er mij een vijftal deelnemers voorbij gesneld. Dat was eigenlijk wel een mooi groepje om bij aan te sluiten en na een paar honderd meter had ik ze te pakken. Om ze bij te halen was ik wel diep moeten gaan. Mijn eerste kilometer reed ik in 1:42 (35,2km/u). Ik probeerde zo goed en zo kwaad als het kon dit groepje bij te houden en tot iets na de eerste ronde lukte dat ook. De eerste vijf kilometer in 8:47 (34,156km/u). Maar dan moest ik er onherroepelijk af. Vanaf dat moment was het gewoon kwestie om zo snel mogelijk aan de aankomst te geraken. Ik werd nog door een aantal tegenstanders voorbij gefietst, maar ik kon er toch ook nog een aantal zelf voorbij rijden. Na 27:14 zat mijn rit erop. Mijn gemiddelde was op dat moment gezakt naar 31,726km/u en daar ben ik gezien het parcours best tevreden mee. Toen ik de chip opnieuw doorgaf aan Leonie hingen we in 46ste positie.

Echter niet voor lang. Leonie klokte in de tweede loopbeurt de 26ste tijd (2,4km in 9:06) en kon daardoor nog vijf tegenstanders achter haar laten. Uiteindelijk werden we 41ste overall en 5de bij de duo's. En met onze tijd van 49:35 toch nog mooi onder de 50'.

IMGP8284.JPG

IMGP8291.JPG

IMGP8301.JPG

 

 

 

 

16:41 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (3) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Dat hebben we nog maar eens héél goed gedaan! Mijn 2e loopbeurt liep heel wat vlotter dan de eerste keer (zie mijn snelheid), ik dacht nochtans lastig te hebben na al een keertje te hebben gelopen.

Gepost door: Leonie | 12/04/2011

Een mooie plaats behaald, sterk. Ik weet sedert verleden jaar hoe rap het er aan toe gaat bij die recreatieve duathlons ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 12/04/2011

Ho, jij nerveus voor een wedstrijd ? dat kan ik me niet inbeelden! ;-) Sterk gedaan jullie beiden, proficiat !!!

Gepost door: Chris | 14/04/2011

De commentaren zijn gesloten.