20/03/2011

Lenteloop

18

Deze morgen opgestaan met stijve bovenbenen. Blijkbaar ben ik gisteren toch wat dieper gegaan dan ik gedacht had. Aan de start veel bekenden, maar ik had met Veerle en Nico afgesproken om samen te starten. Na mijn wedstrijd zou ik dan nog proberen om met hen het laatste stuk mee te lopen.

We startten op de allerlaatste rij aan een tempo iets onder de 10km/u. In het begin was het moeilijk om voorbij te steken, maar van zodra de wegen wat breder werden kon ik aan een inhaalrace beginnen. De tweede kilometer lukte in 5:20 en was 21 seconden sneller dan de eerste. Het lopen lukte aardig, zelfs op de stukken bergop. Mijn derde kilometer was zowaar nog 7 seconden sneller dan de vorige. De vierde was de lastigste en ook daar haalde ik nog een tempo van 5:20. Vanaf dat moment was het zwaarste gedeelte voorbij. De vijfde kilometer lukte in vijf minuten rond. Er restten dan nog 890m tot aan de finish. In de laatste rechte lijn kon ik nog twee tegenstanders voorbij lopen. Dat was ook meteen mijn snelste stuk want hier haalde ik een tempo van 4:52 per kilometer.

In totaal deed ik 30:51 over de 5.890m (11,4km/u). Na het overschrijden van de finish maakte ik direct rechtsomkeer om het laatste stuk met Veerle mee te lopen. Ook zij hield er aardig de tred in. Op iets meer dan een kilometer van het einde van haar wedstrijd liep er een 50m voor ons een groep van zeker 20 lopers. Met een sterke eindjump lukte ze er nog in om die ganse groep in de sprint achter haar te laten.

Toen ik de uitslag kreeg wachtte nog een leuke verrassing. Ik eindigde 33ste op 124 aangekomen deenemers en wat nog leuker was: van de 11 deelnemers in mijn categorie kon ik de tweede plaats wegkapen. En dat was alweer een hele tijd geleden dat in daar nog eens in geslaagd was.

22:38 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

knap gelopen Herman én een mooi eindresultaat!

Gepost door: Peter | 21/03/2011

De commentaren zijn gesloten.