12/03/2011

Toertocht Aalter

15

Ik had mij ingeschreven voor de 35km. De start lag in de buurt van de ateltiekpiste van Aalter. In het begin moest ik wat zoeken achter de aanduiding van het parcours, maar al snel werd ik ingehaald door een drietal waar ik kon bij aanpikken. Met ons vier ontwikkelden we een gemiddelde van rond de 28km/u. We raakten aan de praat en dat is vermoedelijk de reden waarom ik de splitsing niet gezien heb. Na 20km begon ik wat nattigheid te voelen. We reden nog altijd van Aalter weg, terwijl ik volgens mijn kilometerteller toch al het keerpunt voorbij moest zijn. Ik had ik er op dat moment ook geen flauw benul van waar ik zat, ergens tussen de velden. Een paar kilometer verder kwamen we op een grotere baan en nog wat verder aan een bord met een gemeentenaam: Assebroek - Brugge.

Mijn teller stond op dat moment al op 28km. Toen werd het toch tijd om eens op de routebeschrijving te kijken of ik nog goed zat. Niet dus... Ik besloot dan maar om alleen terug te keren en rechtsomkeer te maken. Na een tijdje kwam ik aan een splitsing waar ik kon kiezen tussen Beernem en Oedelem. Omdat ik niet wist wat mij nu het snelste in Aalter ging brengen koos ik maar om over Beernem te rijden. Dat ligt tenslotte op de E40 en ik wist ook dat ik daar het kanaal Gent-Brugge kon volgen.

Aan het kanaal gekomen moest ik kiezen langs welke kant ik naar Aalter ging rijden. Ik koos voor de kant van de E40 en passeerde een bordje Aalter 10km en wat verder een voetgangersbrug. Daar stond geen richtingaanwijzer en ik reed dan ook maar door. Een kleine kilometer veranderde het pad van asfalt naar steentjes, niet echt goed materiaal om met een koersfiets over te rijden. Op de koop toe splitste het kanaal en ik dacht dat ik nu aan de verkeerde kant zat. Opnieuw rechtsomkeer en terug tot aan de brug. Ik volgde dan het kanaal aan de andere kant zonder problemen tot in Aalter. Onderweg werd ik nog eens over een niet verhard jaagpad gestuurd, maar gelukkig lukte dat zonder lek te rijden.

In Aalter bereikte ik al snel de weg naar Knokke. Toen ik bijna ter bestemming was stopte het fietspad en werd ik afgeleid naar het centrum. In mijn zoektocht om over de grote baan te geraken heb ik dan nog een paar blokjes rond gereden, zonder resultaat. Opeens kwam ik aan het station van Aalter. Daar kwam ik een fietser van de 130km tegen die ook aan het zoeken was om aan het einde te geraken. Gelukkig wist ik de weg terug van aan het station.

Mijn 35 km zijn er uiteindelijk 51,5 geworden en ik heb iets meer dan 2 uur op mijn fiets gezeten. Achteraf bekeken een meevaller, want ik vermoedde niet dat ik die afstand nu al aan kan. Buiten wat koude voeten moet ik zelfs toegeven dat ik het nog redelijk goed verteerd heb. Hopelijk heb ik er morgen in mijn cross niet te veel last van.

15:17 Gepost door Herman in WT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

t was een heuse belevenis dus vandaag! In ieder geval een goeie training en goed terug thuis geraakt. Als ik je een tip mag geven op je Forerunner heb je de optie om je huidige locatie te markeren, zo kan je altijd makkelijk terug navigeren naar je wagen door middel van een pijltje als je je misrijdt of misloopt, heb ik in ieder geval al (meermaals) kunnen gebruiken. :)

Gepost door: Peter | 12/03/2011

De commentaren zijn gesloten.