08/03/2011

Cross Ingelmunster

14

Het zal dit jaar moeilijk worden in de crossen om de laatste plaats te ontlopen. Blijkbaar zijn alle tragere lopers in mijn categorie overgegaan naar een hogere en zijn er een pak snelle lopers bij gekomen. Daarbij kwam dan ook nog dat ik vorige week de ganse week verkouden ben geweest, in feite is het eigenlijk nog niet volledig over. Van de ganse week niet getraind en ook maar één keer naar mijn werk gefietst.

Ik was dan ook met weinig ambitie naar Ingelmunster vertrokken. De wedstrijd uitlopen en wat punten pakken voor het criterium was de bedoeling. Ik startte gans achteraan en tot mijn verbazing kon ik het peloton redelijk goed volgen. Na de tweede ronde ging het nog altijd vlot en had ik zelfs al twee tegenstanders achter mij lopen. In het begin van de derde ronde was het ineens over, raar, zo van de ene op de andere meter. Ik zag mijn twee tegenstanders naderen en in het begin van de vierde ronde moest ik hen laten gaan.

Met nog vierhonderd meter voor de boeg had ik er mij al mee verzoend dat ik laatste ging eindigen. Toen merkte ik opeens dat ik nog een plaats kon opschuiven. De loper voor mij kreeg het ferm lastig en op een tweehonderd meter van het einde zat ik in zijn spoor. Ik bleef nog honderd meter achter hem hangen en versnelde dan. Tegen die versnelling had hij geen verhaal en zo kon ik toch nog de laatste plaats vermijden.

14:52 Gepost door Herman in Cross | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

NIEMAND heeft verhaal tegen je versnelling op 't einde ! ;-)

Gepost door: kaat | 08/03/2011

tragere gaan over naar andere cat, en snellere komen er bij. Maar vroeg of laat ben jij de snellere die er in de cat is bijgekomen. Ik blijf alvast hopen dat die dag er ooit komt

Gepost door: cremke | 09/03/2011

Alvast nog een prima eindjump Herman. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 09/03/2011

Proficiat met je prestatie!
Op het laatste een versnelling plaatsen is niet altijd even gemakkelijk!
Goed gedaan dus!

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 09/03/2011

Herman, wat jij bent voor de categorie Vet 2 ben ik voor Vet 1: de voorlaatste plaats halen. We zijn even sterk... Bedankt voor de mooie foto's. Groetjes.

Gepost door: Jan | 12/03/2011

De commentaren zijn gesloten.