27/02/2011

De Lussen van Rhodeland - Flanders Field VTT

12 - 13

De WT toertocht de lussen van Rhodeland starten in het centrum van Melle. De omloop van 30km doet verder Gijzenzele, Oosterzele, Bavegem, Scheldewindeke, Moortsele, Landskouter en Gontrode aan, om tenslotte opnieuw te eindigen in Melle. Gezien het weer had ik wel wat getwijfeld om te starten. Ik heb dan maar het risico genomen, en tijdens de toerrit is het zo goed als droog gebleven. Toen ik in Melle richting Schelde reed om naar huis terug te keren begon het te regenen, en dat bleef zo tot ik thuis kwam.

Het parcours van de toertocht was mooi, maar ik ben er zeker van dat het nog pakken mooier is om het te rijden bij droog en goed weer. Op sommige plaatsen dacht ik dat ik in een MTB toertocht zat. Geregeld lag er meer berm op de weg dan er naast. Ik had dan ook al snel door dat ik geen hoog gemiddelde ging halen. Een paar keer heb ik zelfs stapvoets door de modder moeten rijden. Ik haalde dan ook maar een gemiddelde van 23,6km/u over de 28,764km. Het naar huis rijden ging een pak vlotter en door in dit stuk aan een gemiddelde van 25,9km/u te rijden kon ik mijn totale gemiddelde nog opkrikken naar 24,1km/u. Ik fietste in totaal 36,650km. Een thuis rap een douche en daarna de koersfiets kuisen.

Vandaag werd de MTB nog eens van stal gehaald. Ik had ingeschreven voor een tochtje van 20km. In de beschrijving van de tocht stond alleen dat het parcours licht heuvelachtig was en geen percentage off-road. Nu begrijp ik ook waarom: behalve in het begin en op het einde zat er niet veel road in. Een parcours zoals ik ze eigenlijk graag heb. En door het barre weer van gisteren enorm veel modder. Ik wist niet dat ze er zo veel hadden in Waregem.

Gedurende de ganse toertocht hebben er mij maar twee collega's ingehaald, maar zelf heb ik er geregeld bijgehaald en achter gelaten. Vooral op de zware stukken waren er velen in moeilijkheden. Ondertussen lukt het al aardig om door de modder te fietsen. Ook de keuze van het verzet begin ik stilaan onder de knie te krijgen.

De tocht was uiteindelijk geen 20km maar 25,240km lang. Die werden afgelegd in 1:29:38 aan een gemiddelde van 16,9km/u. Voor wie Waregem wat kent, hieronder het parcours:

 

Waregem.JPG

 

17:40 Gepost door Herman in MTB, WT | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Je hebt er terug een mooie prestatie van gemaakt, je moet het maar doen op zo een lastige omloop.

Gepost door: Luc | 27/02/2011

En komen er nog lopen?

Gepost door: cremke | 07/03/2011

De commentaren zijn gesloten.