20/02/2011

Veldloop Beveren-Leie

11

Vorige week was mijn cross in Dadizele niet zo goed verlopen. Wat te snel uit de startblokken geschoten en daarna volledig weggezakt. Kwam daarbij ook nog dat ik op zaterdagavond wat te laat in mijn bed geraakt was en eigenlijk niet zo goed uitgerust aan de start kwam.

Deze week was het gans anders. Twee kilo minder mee te sleuren en dit keer op tijd in bed. Ik had mij ook voorgenomen om traag te starten. Bijna als allerlaatste liep ik over de startlijn. Toch kon ik het tempo goed volgen en achteraf bekeken moet ik nog zo traag niet gelopen hebben, want in mijn eerste kilometer haalde ik een gemiddelde van 11,9km/u. Ook in de tweede kilometer kon ik dit gemiddelde aanhouden.

Daarna zakte het tempo wat, de derde kilometer met een gemiddelde van 11,4km/u en de vierde met 11,1km/u. Zo haalde ik toch in elke kilometer een gemiddelde van boven de 11km/u. Met nog 270m te gaan merkte ik dat ik nog een plaats kon winnen. Dan moest ik wel nog een 40m goed maken op de loper voor mij. Ik trok het tempo op en op 50m van de eindmeet lukte het om hem voorbij te lopen. Die laatste 270m werden afgelegd aan een gemiddelde van 14,7km/u. Ik haalde zelfs een top van 19,4km/u. Dat ik zo een gemiddelde op het einde nog kon halen had ik helemaal niet verwacht.

Ik legde de 4.270m af in een tijd van 21:52 en haalde een gemiddelde van 11,7km/u, en gezien mijn resultaat van vorige week ben ik daar zeer blij mee.

22:47 Gepost door Herman in Cross | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

amai, je mag terecht blij zijn met dat resultaat! Mooie tijd !

Gepost door: chris | 21/02/2011

Slim gelopen en een mooie tijd.

Gepost door: Luc | 21/02/2011

De commentaren zijn gesloten.