19/02/2011

Toertocht MTB Assebroek - Cross Dadizele - WT toertocht Aalter

8 - 9 - 10

Vorige week heb ik weinig tijd gehad om mijn blog bij te werken, dus was het vandaag hoog tijd om de achterstand weg te werken.

Op 12 februari reed ik de MTB toertocht in Assebroek. In de folder stond 60% off road, ideaal om nog wat te trainen in de modder. Maar toen ik halverwege aan de bevoorrading in Damme kwam had ik nauwelijks modder gezien. Wel af en toe een goed berijdbare veldwegel. Ik had op dat moment ook nog een mooi gemiddelde van om en bij de 21 km/u. Net toen ik aan het denken was dat het niets met de modder ging worden draaide ik een wegeltje in naast een beek. Het lag daar goed sappig en ik moest fors duwen om er door te geraken. Langs de andere kant van de beek bevond zich een betonbaan en ik werd geregeld voorbij gereden door andere deelnemers die het lastige stuk liever aan hen voorbij lieten gaan. Na een paar kilometer zwoegen naast die beek kregen we ook nog een stoppelveld voorgeschoteld. Mijn gemiddelde was intussen al naar 17km/u terug gevallen. Na het stoppelveld was het zwaarste stuk voorbij. Ik eindigde de 26.010m in 1:24:20 en haalde zo een gemiddelde van 18,5km/u.

Vorige zondag stond de VAD cross in Dadizele op het programma. Dit is meteen ook de start van het cross seizoen 2011. Voor de eindstand van het criterium wordt bij iedereen één wedstrijd (diegene waarop je het minste punten haalt) geschrapt. Vanwege het groot aantal deelnemers is dit bij mij de cross waarvan de punten er meestal af gaan. Met het nieuwe seizoen komen ook een aantal nieuwe lopers in onze categorie terecht, en verdwijnen er een aantal. Als ik het goed gezien heb zal ik dit seizoen moeten opboksen tegen een aantal snellere lopers en zijn er een aantal verdwenen die ik achter mij kon houden. Het wordt opletten dit seizoen. Ik heb de wedstrijd uit gelopen, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Vandaag heb ik mijn koersfiets van stal gehaald om een rondje te gaan fietsen in Aalter-Brug. Omdat ik maar rond de middag kon vertrekken was het eerst uitkijken hoe het weer ging evolueren. In de regen is het niet zo leuk fietsen met een koersfiets. Ik heb dan toch maar beslist om te vertrekken, er is wat regen gevallen, maar de hoeveelheid viel eigenlijk nogal mee. Het was ook de eerste keer dat ik aan een WT toertocht mee deed. Het heeft ook een tijdje geduurd voor ik wist hoe de bewegwijzering in elkaar zat. Daarmee heb ik in het begin nogal wat tijd verspeeld. Na ongeveer twee kilometer werd ik bijgehaald door een drietal die er op dat moment al een 40km op hadden zitten. Ik heb de ganse tijd met hen mee gefietst en dat was geen overbodige luxe, want op sommige plaatsen zat de wind ferm in het nadeel. De totale afstand was 35.300m en die legde ik af in 1:20:10 (26,4km/u). Daarmee zijn de spieren goed los gefietst met het oog op de cross van morgen in Beveren-Leie.

17:50 Gepost door Herman in Cross, MTB, WT | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik heb er hier ook eentje thuis die tegenwoordig meer met de fiets rijdt dan loopt, 't is besmettelijk precies ;-)
Succes met je crossseizoen Herman !

Gepost door: Chris | 19/02/2011

de dag dat je assebroek reed heb ik in oedelem gereden ( http://peterdedecker.com/12-02-2011/toertocht-oedelem-122/ ), serieus zwaar daar op sommige modderstroken... nog getwijfeld om naar assebroek af te zakken anders had je me wss kunnen inhalen moest ik naar daar gekomen geweest zijn :)

Gepost door: Peter | 20/02/2011

Mooi wat je doet en succes in de cross Beveren-Leie.

Gepost door: luc | 20/02/2011

Ja, weeral goe bezig. Zou eigenlijk ook de MTB moeten bovenhalen.

Gepost door: Dirkjogt | 20/02/2011

De commentaren zijn gesloten.