29/01/2011

Toertocht Oordegem

5

Deze morgen gestart in een temperatuur van -3°C aan het Putbosstadion in Oordegem met de bedoeling om 25km te fietsen. Na ongeveer één kilometer realiseerde ik mij dat ik mijn schoenovertrekken in de auto vergeten was. Dat zou dus lekker fris aan de voeten worden.

Het parcours liep aardig vlot, nergens modder, overal bevroren met alleen af en toe een gevaarlijk diepe groef. Iets na de bevoorrading (na 8km) splitste het parcours. Ik besloot in extremis om toch maar voor de 15km te kiezen. Mijn tenen waren op dat moment al in ijsklomjes herschapen. Toch bereikte ik na 48:12 vlot de eindstreep. De afstand bleek achteraf iets langer dan voorzien: 16.060m. Op dat moment was de temperatuur al gestegen tot -1°C.

De fiets hoefde ik deze keer niet te kuisen, dat was ook mooi meegenomen. De spuitinstallatie die de organisatie voorzien had stond er dit keer werkloos bij.

Misschien probeer ik het morgen nog eens in Verrebroek tegen Beveren.

20:28 Gepost door Herman in MTB | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

jij bent wel gebeten door de MTB-microbe he! Toen Vincent gisteren thuiskwam van zijn fietstocht vielen de ijspegels uit zijn stoppelbaard, brrrr, in die koude fietsen is toch helemaal niets voor mij. Laat mij maar lopen, word je vlugger warm van ;-)

Gepost door: Chris | 31/01/2011

De commentaren zijn gesloten.