26/12/2010

San Silvestercross Sint-Eloois-Winkel

97-98

Normaal had ik vandaag de kaap van de honderd wedstrijden moeten nemen, maar een verkoudheid stak daar vorige week een stokje voor. Ook het trainen stond de laatste 14 dagen op een laag pitje. Ik had in die periode alleen woensdagnamiddag een zevental kilometer gelopen.

Om dit jaar nog aan honderd wedstrijden te geraken moest ik vandaag twee keer in de arena. Ik was van plan om beide wedstrijden aan een traag tempo te lopen. Dat leek mij het veiligste, want ik wist niet hoe ik het gebrek aan training ging verteren. Aan de start van de korte wedstrijd bleek mijn uurwerk last van de kou te hebben. Het zou dus niet lukken om mijn tempo te regelen. Gelukkig kende ik het parcours.

Om 17u15 werd de wedstrijd op gang geschoten. Ik nestelde mij in het spoor van Anja, maar al na 1 kilometer moest ik eraf. Van dan af liep ik mijn eigen tempo. Het ging redelijk vlot. Alleen in de laatste honderd meter heb ik nog eens ferm moeten uithalen. De dame die ik in de laatste 500m voorbij gelopen was deed nog een verwoede poging om mij voorbij te geraken. Tot op de lijn heb ik moeten sprinten, maar ze is er niet over geraakt.

Vijf minuten later stond ik opnieuw aan de start voor de lange afstand. In die tijd waren mijn spieren al ferm stijf geworden. Vooral dat sprintje hing nog goed in mijn kleren. Mijn uurwerk deed het nu wel. Ik startte gans achteraan en toen ik na een 2000m eens achterom keek zag ik dat de bezemwagen nog kort achter mij hing. Op dat moment waren de spieren opnieuw wat "gerodeerd" en kon ik het tempo wat op trekken. De eerste twee kilometer legde ik af in 12:14, de volgende twee in 11:12. Op dat moment liep ik van groepje naar groepje. Ook in de volgend twee kilometer ging het vlot. Deze liep ik in 11:20. Na 6 kilometer haalde ik een meisje bij. Zij volgde in mijn spoor, en zo liepen we de laatste twee kilometer samen. Ik eindigde de wedstrijd in 47:15 en haalde een gemiddelde van 10,3km/u. En dat had ik over een afstand van meer dan 8km en na een andere wedstrijd zeker niet verwacht.

Mijn laatste twee wedstrijden loop ik in Nederland. Morgen in Breskens en vrijdag in Cadzand.

21:44 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

spurten tot op de meet, zo kennen we de herman :)

Gepost door: Peter | 27/12/2010

Verstandig om niet te rap te starten na uw verkoudheid, goe gedaan.

Gepost door: Luc | 27/12/2010

De commentaren zijn gesloten.