11/12/2010

Kerstmannenloop Assenede

95

Het was de eerste keer dat ik deel nam aan deze wedstrijd, maar het was nog maar de tweede keer dat hij gelopen werd. Over het startuur was nogal wat onduidelijkheid. Op alle loopsites stond 17u, op andere 18u15, maar het was uiteindelijk om 18u15 dat de start gegeven werd.

Het parcours was zo vlak als een spiegel en liep over een paar wegels tussen de velden. De organisatoren hadden hier en daar wat lichten geplaatst, maar dat kon niet beletten dat sommige delen in volledige duisternis moesten afgelegd worden. Toch vond ik het leuk lopen.

Ik startte redelijk achteraan, maar veel nadeel had je daar niet van. De wegen waren in het begin breed genoeg en er was ook geen massa lopers aan de start. De snellere lopers gingen er fors vandoor, de tragere zaten al snel op achterstand en ik hing er zo wat tussenin. Na een paar honderd meter lagen de posities al vast. Ik kon halverwege nog wel een tegenstander inhalen en achter laten. De eerste kilometer liep ik in 5:16, de tweede in 5:14 en de derde in 5:07. De totale afstand van 3.800m legde ik af in 19:39 (11,6km/u). Mijn eerste kilometer was de traagste. Daarna ging het per kilometer sneller en daar ben ik zeer blij mee.

20:24 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooie tijd en goed gelopen als je laatste km de snelste is.

Gepost door: Luc | 11/12/2010

verstandig gelopen, bij mij ging de snelheid steeds iets trager :)

Gepost door: Peter | 12/12/2010

De commentaren zijn gesloten.