27/11/2010

Juul Van de Walleloop Kieldrecht

92

Mijn tweede wedstrijd van het SSP criterium. Dit jaar heb ik opnieuw gekozen voor de korte afstand. Het parcours is niet zo lastig, alhoewel, als het waait kan het fel tegen zitten. Gelukkig was er geen wind vandaag.

Het was behoorlijk koud, maar toch besloot ik om in korte broek te lopen. Ik zette mij vooraan, want de dame die mij in Heikant geklopt had wou ik dit keer achter mij houden. Toen was ik achteraan gestart en had ik van in het begin al een aanzienlijke achterstand. Ik ben er nog kunnen naar toe lopen, maar daarmee was het dan ook op.

Met vooraan te starten ben ik er blijkbaar ook snel vandoor gegaan. Mijn uurwerk gaf alleen de hartslag, van de rest wist ik niets. Gelukkig kende ik het parcours en kon ik goed inschatten waar ik zat. Toen Peter mij na ongeveer een kilometer inhaalde was ik zeker dat ik een snelle start genomen had. Achteraf bekeken heb ik die eerste kilometer afgelegd in 4:37. Tijd dus om het tempo wat te vieren. Ondertussen zat ook de dame achter mij.

Iets later kwam ik de lopers al tegen die het keerpunt genomen hadden. In eerste positie zat Frederik, daarna kwam Peter. Ik kwam aan het keerpunt halfweg na 9:51. Op dat moment zag ik dat mijn tegenstandster slechts een tiental meter achter mij volgde. Het was dus opletten geblazen. Ik voelde mij nog altijd goed, maar ik liet mij toch niet verleiden om het tempo op te trekken. Wat verder haalde zij mij bij, ik liet haar voor, maar ik kon toch gemakkelijk volgen. Op anderhalve kilometer van het einde stokte haar tempo wat, ik kwam er naast, maar ze versnelde zodat ik er niet over kwam. Ik hield weer wat in en liet de kop aan haar. De volgende kilometer werd dit scenario een paar keer herhaald en op die manier haalden we ook de loper voor ons nog bij.

We liepen met drie het dorp binnen en dat bleef zo tot net voor de laatste bocht. Daar plaatste ik mijn versnelling. Bij het uitkomen van de bocht had ik al 10m voorsprong. In het laatste rechte stuk werd ik niet meer bedreigd. Ik legde de 3.990m af in 19:55 en haalde zo nog eens meer dan 12km/u.

18:37 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

knap gemiddelde, ge was inderdaad weer serieus uit de startblokken gevlogen! :)

Gepost door: Peter | 27/11/2010

Tactisch sterk gelopen!

Gepost door: Tiny | 27/11/2010

Verstandig gelopen en een mooi tempo.

Gepost door: Luc | 28/11/2010

ik vind dat geweldig. Zo met uw 'hoofd' ook lopen. Dat is echt sterk !

Gepost door: kaat | 28/11/2010

amai ! goed gedaan Herman ! al vind ik dat ge tegenover vrouwen toch wat galanter moogt zijn en ze al ne keer voorlaten zenne ;-))

Gepost door: Chris | 01/12/2010

De commentaren zijn gesloten.