21/11/2010

Duo Duathlon Geluwe - Cross Ingelmunster

90-91

Een paar weken geleden was ik te weten gekomen dat in Geluwe een winterduathlon georganiseerd werd. Bij de duo's kon je deelnemen in drie categoriën, 2 heren, 2 dames of een gemengd duo. Het fietsen zag ik wel zitten, alleen... ik had nog maar één keer met een mountainbike gereden, 15 jaar geleden in Zwitserland. En ik had ook geen mountainbike.

Anja wou mee lopen en ik schreef ons in bij de gemengde duo's. Op 8 november bestelde ik de fiets, een Giant Talon van het type Rabobank. Woensdagmorgen mocht ik hem afhalen. In de namiddag ben ik er een uur mee gaan fietsen en toen ik terug thuis kwam mocht ik hem ook al direct kuisen.

Ik was al om 11u30 naar Geluwe vertrokken. Ik wou het parcours van 5km al op voorhand eens gefietst hebben. Al na een paar honderd meter had ik door dat het geen gemakkelijke klus zou worden. We werden na 400m een weide in gestuurd waarin de organisatie verschillende lussen getrokken had. Geregeld moesten we zo een bocht van 180° maken. 800m verder konden we de weide uit draaien, weliswaar op een asfaltpad dat zo een 400m lang was en redelijk bergop ging. Dan volgde een 300m lange afdaling op een oude kasseiweg. Veel tijd om te recupereren kreeg je daar niet. Onderaan de afdaling een bocht van 180° (op een wegje van 3m breed valt dat echt niet mee) en dan opnieuw naar boven. Daar aangekomen was al 2.100m afgelegd. Het volgende stukje van 300m was plat en dan een afdaling van 400m en nog een plat stuk van 200m. Toen draaiden we opnieuw van de weg af om 700m op een aardeweg in een park of tuin te fietsen, de eerste helft bergop, de tweede bergaf. Het park uit op dezelfde plaats waar we erin gereden waren en dan een steile helling, opnieuw op asfalt. Aan kilometer 4,5 zat ook die erop. Daarmee konden we beginnen aan de laatste afdaling, die 600m lang was. Vervolgens opnieuw de weide in met een scherpe bocht van 45°. Slechts 200m was dit stuk, maar hier lag het echt modderig, en naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds maar slechter. Het laatste stuk was op de baan, de totale afstand van het rondje: 5.600m.

In onze categorie hadden 4 ploegen ingeschreven. Om 14u begon Anja aan de eerste loopbeurt. Toen zij mij het lint door gaf lagen we aan de leiding, maar halverwege de eerste ronde werd ik in het fietsen al bijgehaald door onze eerste concurrent. De eerste en de tweede ronde kwam ik nog aardig door, maar in de derde kreeg ik het knap lastig. Op het einde van ronde drie was ik al bijna een uur aan het fietsen, langer dan mijn tripjes naar mijn werk en in veel zwaardere omstandigheden (om op mijn werk te geraken moet ik niet in weides fietsen). De laatste ronde legde ik af samen met één van de dames die de duathlon deed. Na 1:17:14 kon ik het lint doorgeven aan Anja die in haar laatste loopbeurt nog eens de snelste dame was.

Mijn gebrek aan ervaring heeft mij enorm veel parten gespeeld, maar daar kan aan gewerkt worden. Volgend jaar probeer ik minstens 5 minuten van mijn tijd af te doen. Dit was wel een van de zwaarste wedstrijden die ik tot nu toe betwist heb.

Vandaag waren we aan de slag in Ingelmunster voor de laatste cross van het seizoen 2010. Ik startte snel, maar na twee van de vijf rondes was het beste eraf. In het crosscriterium zat er dit jaar niet meer in dan een 15de plaats, maar met mijn overwinning in het spurtcriterium en het criterium van de kampnummers en een derde plaats in het criterium van de lange afstand hoor je mij zeker niet klagen.

 

IMGP4211.JPG

 

IMGP4245.JPG

 

 

 

23:43 Gepost door Herman in Cross, Duatlon | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind dat heel moedig van je. MTB is toch iets anders dan gewoon koersen. Hier in onze streek worden zelfs Start to MTB's georganiseerd. Het vraagt toch meer technische vaardigheden. Straf hoe jij er gewoon voor gaat ! En dat je je amuseert, hé, daar kunnen we niet naast lezen !
Het enige wat ik raar vind : hadden ze daar geen spoeling voorzien ? Ik heb ook nog niet veel MBT gedaan, maar er was toch altijd een waterslang voorzien. En op de banden kan dat toch niet veel kwaad ? (Ik weet dat je heel secuur omgaat met je fiets !)

Gepost door: kaat | 22/11/2010

mooi verslagje. klinkt ongelooflijk zwaar maar wel leuk en de volgende wedstrijden op de mtb zullen vast beter gaan.

Gepost door: Peter | 22/11/2010

Mooi wat je gedaan hebt, het is inderdaad iets speciaals
dat MTB.

Gepost door: Luc | 22/11/2010

Hallo,

Tof om te lezen hoe je het parcour dat ik uitgestoken heb, hebt beleefd :-)
Ik ben ook blij om te lezen dat je volgend jaar terugkomt.

Veel succes verder!

Groeten,

Niki

Gepost door: Niki | 22/11/2010

Heuuuuuuuuuuu??? Ik was ook op de duatlon! Ik heb je niet gezien!!!
Het zag er inderdaad een zwaar parcour uit! Jij hebt niet alleen zwaar afgezien, ik heb er veel zien blazen en zuchten!
Jullie hebben toch jullie best gedaan om een mooie prestatie neer te zetten eeeennn... deelnemen is belangrijker dan winnen!!! ;)

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 24/11/2010

De 100 zit er opnieuw aan te komen

Gepost door: cremke | 25/11/2010

De commentaren zijn gesloten.