14/11/2010

Jeff Thuy Memorial Heikant

89

Mijn eerste wedstrijd van het SSP Criterium dit jaar. Vorig jaar deed ik hier mee aan de middellange afstand, maar dit jaar ga ik het opnieuw bij de korte afstanden houden.

Het parcours in Heikant is nogal speciaal. Eerst 400m verhard, dan 700m over een veldwegel waar meestal alleen traktoren paseren, vervolgens 600m in het veld naast een beek en tenslotte 1400m over verharde wegen.

Met het gure weer van de laatste dagen was er in het veld wel het één en het ander te verwachten. Gelukkig viel het nogal mee. Bij de start was het echter aan het regenen. Ik plaatste mij bijna gans achteraan en kon al snel aan een inhaalbeweging beginnen. De eerste kilometer werd geklaard in 5:03, de tweede iets sneller, in 4:59. Na twwe kilometer nog een gemiddelde van 12km/u, en dat op een glad parcours en zonder spikes.

De derde kilometer ging wat trager, ook al omdat ik op dat moment samen liep met een jongetje van een jaar of 12 die het wel wat lastig had. Ik spoorde hem aan om met mij mee te lopen en ik wou hem aan de aankomst voor laten. Op 400m van de aankomst was het gat achter ons groot genoeg om rustig naar de aankomst te lopen.

Toen ik in het zicht van de aankomst toch nog eens achteruit keek zag ik dat er een tegenstander achter ons aan het sprinten was. Hij wou ons blijkbaar nog voorbij. Ik riep naar het jongetje dat hij moest spurten en bleef nog wat bij hem. Ik had echter al rap door dat hij het niet ging houden en trok dan maar zelf mijn sprint op gang. Op dat moment zat die tegenstrever al pal achter mij. En verder dan dat is hij ook niet meer geraakt, alhoewel ik mij nog fel heb moeten weren. De laatste 65m legde ik af in 11,19 seconden (20,912 km/u).

De ganse wedstrijd (3.065m) liep ik in 15:42 (11,7km/u). Ik finishte als 27ste in totaal en als 2de bij de Heren Veteranen C.

14:00 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Mooie wedstrijd en wat een leuke sprint op het einde :-)

Gepost door: Stofke | 14/11/2010

ferm spurtje mn gedacht :)
bij mij viel de jeff thuy beetje slecht net voor de 33er van vandaag...
ik loop nog de rest van 't ssp criterium behalve die van 19feb (leopoldsloop dan)

Gepost door: Peter | 14/11/2010

Goeie wedstrijd gelopen, Herman!

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 15/11/2010

De commentaren zijn gesloten.