11/11/2010

Cross van Marke

88

Het parcours van de cross van Marke is in normale omstandigheden goed beloopbaar, maar met de regen en de storm van vandaag konden we moeilijk van normale omstandigheden spreken. Dit keer lag de omloop er op sommige plaatsen redelijk zwaar bij en in combinatie met het gure weer werd het uiteindelijk toch nog een pittige cross. Vooral de keerpunten van 180° lagen er modderig bij. Daar daalde de snelheid meestal tot bijna 0 en na de bocht was het telkens opnieuw optrekken.

Ik ben ook niet zonder problemen aan de start gekomen. Toen ik deze middag mijn looptas aan het klaarmaken was merkte ik dat ik vorige zondag mijn spikes uit de zak vergeten te halen was. De modder van Waregem hing er nog goed aan en ze waren ook nog door en door nat. Gelukkig had ik nog een paar oude spikes liggen. Daarenboven constateerde ik toen ik in Marke aan kwam dat mijn clubtrui ook niet in mijn tas zat. Het moest vandaag dan maar gebeuren zonder clubtrui.

Ik startte op de tweede rij en was onmiddellijk goed weg. Na de eerste bocht zat ik ongeveer in het midden van het pak. Verschillende lopers die er mij de vorige wedstrijden vlot af gelopen hadden waren dit keer trager uit de startblokken gekomen. Ik probeerde dan ook al direct na de eerste bocht wat op reserve te lopen. Op die manier kon ik de rest goed volgen. Na 800m kon ik zelfs nog een groepje tegenstanders inhalen. 300m verder lukte het om het commando in het groepje over te nemen en toen we na 1500m opnieuw van de piste weg draaiden had ik al een kleine voorsprong. Die kon ik zonder problemen bewaren tot aan kilometer 3,5. Met nog 700m te gaan zaten er drie op een 30 tal meter. Op 150m van het einde werd ik door één van die drie bij gehaald. In de laatste bocht op de piste was het aanklampen. Gelukkig was het bij het uitkomen van de laatste bocht maar 50m meer, net voldoende om nog eens goed door te sprinten en mijn plaats veilig te stellen.

Uiteindelijk liep ik de 4.160m in een tijd van 20:50 (11,980km/u). Slechts twee seconden te traag voor een gemiddelde van 12km/u. Dat had ik dit seizoen eigenlijk niet meer verwacht en zeker niet in zulke weersomstandigheden.

IMGP4104.JPG

21:38 Gepost door Herman in Cross | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Herman, in dit weer een mooi gemiddelde.

Gepost door: natalie | 12/11/2010

De commentaren zijn gesloten.