12/09/2010

Keienloop Uden

77

Gisteren waren Martine en ik vertrokken naar Uden in Nederland. Deze morgen wou ik daar mee lopen in de Keienloop, een organisatie van de club van Tiny.

Om 12:00 waren we bij ons vertrokken voor een ritje van 1:45, Uden ligt immers niet zo ver van Eindhoven. Rond 14:00 kwamen we aan bij Sjan en Tiny, waar de koffie en de lekkere taart al klaar stonden. Daarna zijn we een wandeling gaan maken door Uden. We bezochten onder meer de toch wel merkwaardige kerk van Uden en de winkelstraten in het centrum. Tenslotte zijn we ook nog even naar de atletiekpiste geweest.

Rond 17:00 namen we afscheid en gingen we onze kamer in de B&B 't Klooster. Zijn naam heeft het alleszins niet gestolen, want het is een in 2008 tot B&B omgebouwd nonnenklooster. De verbouwingen werden met veel respect voor het originele gebouw uitgevoerd, waardoor het niets van zijn vroegere grandeur en sfeer verloren heeft. Vooral de refter waar momenteel de ontbijten geserveerd worden werd volledig in de originele toestand gerestaureerd. Onze kamer was ook een meevaller, want de ramen gaven uitzicht op de prachtige tuin. Het was op Tiny's aanraden dat we hier terecht gekomen zijn en dat hebben we ons geen moment beklaagd. 's Avonds zijn we nog een pizza gaan eten in de pizzeria Bella Italia.

Deze morgen waren we al vroeg uit de veren, waardoor we de refter voor ons alleen hadden. Na het ontbijtbuffet kon ik mij klaar maken voor de wedstrijd. Zo rond 9:30 reden we naar de Sportlaan. Halverwege het traject was de weg afgesloten voor een wielerwedstrijd. Net toen ik rechtsomkeer maakte hoorde ik getoeter, Sjan en Tiny reden achter ons en deden teken om hen te volgen. Zo geraakten we zonder problemen aan de atletiekpiste.

Om 11:00 werd de start gegeven, in de regen. De regen bleef de ganse wedstrijd duren. Ik had gekozen voor de 10km. Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog zo een afstand gelopen had, en met in augustus slechts 48 loopkilometers op de teller was het zeker niet aangeraden om snel van start te gaan. Mijn streefdoel was een tijd van 55:00 klokken. Ik startte gans achteraan. Na 5km kwam ik door in 27:39 en zat ik nog goed op schema voor de vooropgestelde tijd. Dat bleef zo tot en met kilometer 8. Daarna liet het gebrek aan training vorige maand zich voelen en zakte mijn tempo. Ik eindigde in 55:57. Gezien de omstandigheden een zeer bevredigend resultaat. Het prachtige parcours was grotendeels vlak, zeer goed beloopbaar en mooi gevarieerd. Een echte aanrader.

Na de wedstrijd hadden we nog een leuke babbel van een paar uur met Sjan en Tiny, een mooie afsluiter van een geslaagd weekend

Vanaf nu is het rustig opbouwen naar de ekiden van Brussel, waar ik 10km loop. Volgende week staat de jogging van de brandweer in Asse op het menu, 12km (2 ronden) op een golvend en lastig parcours, inclusief een helling van ongeveer 1km.

IMGP1521.JPG

IMGP1543.JPG

IMGP1620.JPG

22:39 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Voor de lopers was de regen niet zo erg maar voor de scholenloop en de toeschouwers was het vervelender. Sjan en ik hebben genoten va jullie gezelschap!

Gepost door: Tiny | 13/09/2010

Lijkt mij een superweekend!!! Je hebt het toch maar weer gelopen!

Gepost door: wendy | 13/09/2010

mooie wedstrijden gelopen alweer. Er staan je nog enkele pittige te wachten ook ! succes !

Gepost door: Chris | 14/09/2010

ge zijt ook nen echten international e man :)


knappe gelopen en je doel bijna bereikt ondanks de weinige trainingskm's!

Gepost door: Peter | 14/09/2010

Heerlijk weekendje Holland Herman.... jammer van het weer.

Gepost door: natalie | 14/09/2010

De commentaren zijn gesloten.