15/08/2010

Aflossingstriatlon Izegem

68

Vandaag was het eindelijk de dag waar we al de ganse vakantie naar toe aan het werken zijn. De aflossingstriatlon van Izegem hadden we vorig jaar gewonnen in de categorie twee dames en één heer. Dit jaar wilden we dan ook bevestigen. Opnieuw de eerste plaats, dat ging zeker niet vanzelf gaan. We wisten dat onze tegenstanders ook niet stil gezeten hadden, en wie weet waren er dit jaar misschien wel betere teams aan de start. Uit de recreatieve duatlons die ik dit jaar betwistte heb ik één ding geleerd: veel recreanten komen er niet aan de start.

Toen we onze startnummers gingen afhalen merkten we al meteen dat er een pak meer ploegen aanwezig waren, en dat er ook een aantal kleppers aan de start stonden.  De weersvoorspelling was ook niet goed. Rukwinden tot 55 km/u en het water ging met bakken uit de lucht vallen.

Renate begon om 13:00 aan de 750m zwemmen. Ik stond dan al te wachten in de wisselzone. Om 13:05 begon het daar te regenen, gelukkig zonder door te zetten. Voor de rest is het de ganse wedstrijd droog gebleven. Er waren nog geen 10' verstreken of daar waren de eerste zwemmers al. Wat later was ook Renate daar en kon ik vertrekken als vierde in onze categorie.

We mochten maar beginnen fietsen na de wisselzone. Het vertrekpunt lag onderaan een brug zodat we in de bergop uit stilstand moesten vertrekken. Ik had op dat moment wat voorsprong op een achtervolger. In de bochtjes rond de markt had die zijn achterstand echter al snel goed gemaakt. Ik zette mij in zijn wiel, het was juist wind op kop. Iets verder deed hij echter een Schleckske, zijn ketting eraf en ik kon alleen verder met de wind op kop. De volgende groep die mij inhaalde reed aan 38km/u, maar die kon ik volgen tot aan de brug. Op dat moment stond er al 3km op de teller. Op die brug het slechtst denkbare scenario: bergop en de wind pal op de kop. De snelheid viel terug tot 25km/u. Gelukkig komt na regen zonnenschijn en in de afdaling kon ik het tempo opnieuw boven de 40km/u krijgen. Na de brug volgde nog een kwaad stukje met de wind in het nadeel, maar daarna hadden we de wind in de rug en zat de eerste ronde erop.

Halverwege de tweede ronde werd ik bijgehaald door twee fietsers met net als ik een groen nummer. Dat waren er twee uit onze categorie. Ik probeerde te volgen, maar dat lukte maar een tijdje. Op dat moment fietste ik zeker al in zesde positie (de winnaars had ik niet zien vertrekken na het zwemmen), achteraf bekeken zat ik toen zelfs zevende. Wat verder was daar nog een groen nummer. We zaten toen al in het stuk met de wind in de rug en met een snelheid van rond de 45 stormden we naar de wisselzone.

Het afstappen verliep niet zo vlot, maar wat later kon ik de chip doorgeven aan Audrey die de laatste vijf kilometer liep. Zij starrte een echte inhaalrace en haalde zo maar even vijf dames uit onze categorie in. Zo konden we beslag leggen op de derde plaats en mochten we na de wedstrijd ook nog het podium op.

We eindigden in 1:18:00. Renate zwom 15:23, ik fietste 39:18 en Audrey liep 23:19.

 

IMGP0326.JPG
IMGP0309.JPG
IMGP0338.JPG

 

20:38 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

superdag ! bedankt herman, audrey, martine, en thys voor alles!

Gepost door: renate | 15/08/2010

Chic gedaan zeg ! En in Brussel zit ik dan weer in je team ! 't zal wel niet zo rap gaan ;-)
Nogmaals hip hip hoera !

Gepost door: kaat | 15/08/2010

mooie teamprestatie!

Gepost door: Peter | 15/08/2010

Dikke proficiat, jullie hebben dit verdient. Jammer Herman dat ik u niet zag tussen al die renners, anders ging je mijn stemmetje wel te horen krijgen.

Gepost door: kathleen | 15/08/2010

Proficiat met jullie mooie prestatie.

Gepost door: Luc | 16/08/2010

Proficiat met jullie prestatie!

Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 16/08/2010

Proficiat, want als ik zie wie er op die 2 andere podiumplekjes staan, was de concurentie wel serieus zulle

Gepost door: cremke | 17/08/2010

Proficiat met jullie podiumplaats!!!

Gepost door: wendy | 19/08/2010

De commentaren zijn gesloten.