01/08/2010

Duatlon Geel

67

Dit was de eerste keer dat Pirmin en ik samen aan de start stonden van een duatlon. We positioneerden ons gans achteraan bij de start en na 100 meter hadden we al een achterstand van een tiental meter op het peloton voor ons. Een paar honderd meter verder merkte ik dat er toch een aantal concurrenten wat te snel gestart waren. Ik versnelde wat en kon al spoedig wat tegenstanders inhalen en achter laten. Pirmin was op dat moment achter gebleven, het was zijn eerste duatlon en hij wist echt niet waaraan hij zich mocht verwachten. Mijn klok wees na de eerste kilometer 4:40 aan (12,8km/u), het liep lekker maar toch zat ik nog redelijk ver achteraan. De tweede kilometer werd afgelegd in 4:42, geen verzwakking en het liep nog altijd lekker.

Dan ineens een pijnscheut in mijn linker kuit. Even gestopt en daarna al trekkebenen opnieuw proberen te lopen. Dat lukte nog ook, maar niet meer aan het tempo waaraan ik bezig was. Van dan af liep ik kilometertijden van rond de 5:35. Een aantal van de lopers liep mij opnieuw voorbij. Ik wou de 5.300m uitlopen en dan kijken of het zou lukken om te fietsen. Na 27:55 zat het lopen er op en kon ik mijn fietsschoenen aantrekken.

Op het moment dat ik mijn fiets nam was Pirmin ook al aan het wisselen. Veel voorsprong had ik dus niet en vermits hij een betere fietser is zag ik de bui al hangen. De twee dames voor mij had ik al snel bijgehaald, maar die gingen zo traag door de bochten dat ik dan maar besloot om ze achter te laten. Op het einde van de eerste ronde kon ik een jonge tegenstander inhalen die mij vroeg of het nog ver was. Blijkbaar dacht hij ook dat er maar één ronde moest gefietst worden. Het was volledig op bij hem en net op dat moment werd ik ook nog bijgehaald door Pirmin. Ik moest echt wel diep gaan om aan te pikken, maar dat lukte. In de bochten moest ik toch telkens een gaatje toe fietsen en aan de kerk van Geel moest ik hem laten gaan. De ganse tweede ronde kon ik hem wel in het vizier houden en op het einde had ik zelfs de indruk dat ik opnieuw aan het naderen was. Dat gaf me opnieuw wat moed en ik probeerde nog wat te versnellen. Dat had ik beter niet gedaan want nu kreeg ik af te rekenen met kramp in mijn rechter onderbeen. Ik kreeg die er ook niet direct uit en moest een 50 tal meter freewheelen. Gelukkig was ik bijna in de wisselzone.

Toen ik daar aan kwam zag ik Pirmin al vertrekken en ook die twee dames die achter mij zaten flitsten mij voorbij. Ik dacht op dat moment dat het niet meer ging lukken om Pirmin nog bij te halen. In het begin van het lopen was het opnieuw trekkebenen. Na een paar honderd meter ging het beter en toen kreeg ik Pirmin in het vizier. Na iets meer dan een kilometer kon ik hem bij halen. Ik zat op dat moment ook nog maar een 20tal meter achter één van de twee dames. Op 200 meter van het einde kon ik ook haar nog inlopen en achter laten.

Na 1:26:07 bereikte ik de finish. Zonder die kuit had ik zeker een betere tijd in gerealiseerd.

 

IMGP0254.JPG

 

19:53 Gepost door Herman in Duatlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Toch knap gedaan ondanks die kuit problemen.

Gepost door: Luc | 01/08/2010

leuk zo'n wedstrijdje samen met je zoon, hopelijk geen blijvende last in de kuit.

Gepost door: Peter | 01/08/2010

toch doorgebeten en goed gedaan Herman !

Gepost door: Chris | 01/08/2010

We zijn gisteren op ring van Geel gepasseerd en ik heb gefloten naar u ! De duathlon was toen bezig (denk ik). Chic gedaan Herman ! Een knap duo op de duathlon. Nu snel weer de 'jonge' en hup hup naar het volgende !

Gepost door: kaat | 02/08/2010

Ondanks je kuitproblemen heb je toch de eindmeet behaald,proficiat Herman.

Gepost door: anita | 02/08/2010

Toch wel een leuk wedstrijdje in Geel hé, knap doorgebeten!

Gepost door: wendy | 04/08/2010

Knap gedaan Herman ondanks de kuit. Proficiat.

Gepost door: natalie | 06/08/2010

Knappe prestatie.
Jammer dat ik net op die duatlon niet was... Ik moest werken!
Had je graag eens bezig gezien!

Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 08/08/2010

De commentaren zijn gesloten.