26/06/2010

Memorial Dirk Carette Brugge

48-49

Op de pistemeeting in Brugge wordt ook het provinciaal kampioenschap lange afstand gelopen. Dit jaar voor de eerste keer over een afstand van 5.000m. Vorig jaar moesten we nog twee keer zoveel lopen.

De lange afstand was echter voor gans op het einde. We begonnen met het speerwerpen. Tot mijn grote verbazing was mijn directe tegenstander voor de eerste plaats in het criterium van de kampnummers niet van de partij. Het moment was dus ideaal om een pak punten te sprokkelen. Mijn eerste twee worpen waren echter nulworpen. Bij de derde poging heb ik op zekerheid gegooid om zeker in de uitslag te staan. Bij mijn laatste poging lukte het zowaar om toch nog de volle buit binnen te halen, al was het slechts met een luttele 2cm. Daarmee doe ik in dit criterium een fantastisch goede zaak.

Daarna was het de beurt aan de 100m. Ook hier hetzelfde scenario. Mijn directe tegenstander is hier dezelfde is als in de kampnummers. Ik won en deed een tweede keer een fantastische zaak.

Daarna was het de beurt aan de 5.000m. Omdat het dit keer om een provinciaal kampioenschap ging had ik wel een vermoeden dat er een aantal van de betere lopers aan de start gingen staan. Ik had dan ook weinig ambitie, het weer zat niet mee, het was veel te warm, en op de koop toe had ik mijn uurwerk vergeten. Het zou dus gans de tijd lopen zijn op het gevoel, en dat is nu niet bepaald mijn sterkste kant. Ik had mij dan ook voorgenomen om de wedstrijd rustig uit te lopen, zeker niet te forceren in die hite en te trachten om zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Dat lukte aardig over de ganse 5.000m. Ik eindigde in een tijd van 26:18, dat is wel bijna drie minuten boven mijn pr, maar gezien de omstandigheden valt die eigenlijk nog mee. Ik was trouwens niet de enige die een pak boven zijn pr liep.

Aan een podium had ik in de verste verte niet gedacht, maar toen ik de uitslag in handen kreeg bleek dat ik derde eindigde in mijn categorie. Ik mocht nog eens het podium op en dat was alweer een tijdje geleden.

IMGP8431

21:48 Gepost door Herman in Piste | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met je derde plaats, en knap gedaan op
de 5000 meter.

Gepost door: Luc | 26/06/2010

proficiat met je bronzen medaille Herman ! Goed gedaan in die hitte!

Gepost door: Chris | 26/06/2010

je hebt er weer een druk weekend op zitten precies, 3 wedstrijden weeral bij op de teller! proficiat met je heel goede resultaat in het criterium.

Gepost door: Peter | 26/06/2010

Zo'n podium is toch wel plezant om ne keer mee te maken, je staat er goed op hoor!
Knappe prestaties!!!!

Gepost door: Wendy | 27/06/2010

Knap gedaan Herman je staat er mooi op dat podium.

Gepost door: Bart | 27/06/2010

Proficiat Proficiat met je podiumplaatsen!!! Doet toch wel goed hé!

Gepost door: sandra | 27/06/2010

proficiat Herman...knap gedaan in deze weersomstandigheden.

Gepost door: natalie | 28/06/2010

De commentaren zijn gesloten.