01/06/2009

Eiland Jogging Harelbeke

31

Op vrijdag pikken we er meestal een wedstrijdje uit die we dan als training lopen. Dit keer was ons oog gevallen op de eilandjogging in Harelbeke. Zo als ik uit het programma kon opmaken kon je kiezen tussen 1, 2 of 4 rondjes van bijna 3 km elk. Toen we daar aan kwamen bleek echter het 1 rondje voor de jeugd te zijn, de 2 voor de dames en de 4 voor de heren. Ik vraag mij eigenlijk af waarom ze dat zo doen, want er zijn verschillende dames die liever wat langer lopen en heren die het graag wat korter houden.

Laurent, aan zijn eerste wedstrijd toe, kon al onmiddellijk zijn plannen om 2 rondjes te lopen opbergen en probeerde er dan maar 4 te lopen. En zijn conditie is blijkbaar een pak beter dan dat hij zelf dacht, want hij eindigde nog mooi onder het uur.

Tina en ik gingen de eerste twee rondjes samen lopen en daarna zouden we wel zien. We zijn als allerlaatste van start gegaan, samen met nog 3 dames. Die moesten echter al snel de rol lossen. Ons tempo zat rond de 10,1km/u en op die manier konden we nog verschillende loopsters inhalen, allen dames. Naar het einde van de tweede ronde slaagden we er nog in om nog een tegenstreefster voorbij te steken. Na twee ronden hadden we een gemiddelde van 10,283km/u.

Van dan af stond ik er alleen voor. Voor mij niemand te zien. Ik dreef het tempo wat naar boven en halverwege de derde ronde kreeg ik de eerste tegenstander in het vizier. Bij het begin van de laatste ronde was hij er aan voor de moeite. Wat verder zag ik nog een concurrent lopen, maar daar ben ik niet meer bij geraakt, veel scheelde het wel niet meer aan de aankomst.

Het deelnemersveld moet redelijk sterk geweest zijn. De laatste 2 rondes liep ik met een gemiddelde van 11,434km/u (meer dan 3 min sneller dan de eerste twee). Zo werd ik voorlaatste en dat met een gemiddelde van 10,859km/u (11.180m in 1u01'57"). Dat is mij eigenlijk nog nooit overkomen.

21:11 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Toch een mooie wedstrijd gelopen eerst met Tina en dan het tempo opdrijven, goed gedaan.

Gepost door: Luc | 01/06/2009

Amaai, dat waren daar inderdaad snelle lopers, denk dat al de tragere in Brussel rondhingen.

Gepost door: Wendy | 02/06/2009

Als ge met zo'n gemiddelde laatste eindigd dan mag je zeker spreken van een rappe wedstrijd, bij de superprestige wedstrijden van de Krekenlopers is het ook meestal zo

Gepost door: Stofke | 03/06/2009

De commentaren zijn gesloten.