18/01/2009

Eugene Vink Memorial

2

Mijn tweede wedstrijd dit jaar was al direct in het buitenland, alhoewel ... Westdorpe ligt maar net over de Nederlandse grens en is een grensgemeente van Zelzate. Vorig jaar had ik hier de korte afstand gelopen en wat ik mij nog van toen herinnerde was de wind die nogal fel kan blazen, vooral op het lange stuk naast het kanaal Gent-Terneuzen. Als die daar in het nadeel staat, dan is het een echt zware wedstrijd.

Dit jaar heb ik mij ingeschreven voor de middenafstand. Ik moet nog wat kilometers opbouwen om op 2 maart mee te lopen in Oostende-Brugge, vandaar. Dirk liep de korte afstand, Joeri de lange en Anita liep mee in de 8.700m. Bart en Martine zorgden voor de foto's.

Het parcours van de wedstrijd van 8.700m is gelijk aan dat van de korte afstand, maar ipv na anderhalve kilometer links op te draaien moesten we nu rechts. Daar was het lekker lopen met de wind in de rug en de bescherming van de dijk. Mooie liedjes duren echter niet lang en na zowat een tweetal kilometer stond een pijltje naar links. We draaiden 180° en met een helling van 50 m verzeilden we bovenop de dijk. Van daar af was het andere koek. Een lang recht stuk van een 4-tal kilometer met de wind vol op de kop, boven op de dijk en zonder enige bescherming. Komt daar nog bij dat de dijk gevolgd wordt tot aan de brug naar Sas-Van-Gent en dat je die al van ver ziet staan. Mijn aanvangstempo van 12km/u zakte geleidelijk. Ik had nog 10,9 over aan de brug, en dat kon ik aanhouden tot aan de aankomst. Ik eindigde de 8.350m in een zelfgeklokte tijd van 45:56 (10,907km/u). Ondertussen was Anita op de tweede plaats bij de dames geëindigd, en dat al in haar tweede wedstrijd na haar come-back. Ze had daarbij ook nog de pech dat de winnares in een groepje zat in het zware stuk naast het kanaal, terwijl zij het ganse stuk alleen moest afwerken. Anders was ze zeker nog een pak dichter geëindigd.

Na de aankomst zijn we nog wat gezellig blijven nakaarten met Bart en Anita. Bij de tombola kwam mijn lotje er als voorlaatste uit. Won ik toch wel de lichtgevende bloempot waar we al een tijdje mee aan het lachen waren. We kunnen nu alleszins de bloemetjes buiten zetten.

IMGP6004

IMGP6011

Westdorpe

 

10:40 Gepost door Herman in Stratenloop | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

wind op kop Amaai, jullie hadden een veel groter stuk wind op kop. Ik vond dit al zwaar genoeg. Bij mij ging het wat minder, alhoewel een 11ste plaats is toch goed voor de criteriumpunten.

Gepost door: Dirk | 18/01/2009

Nr 2 En of er daar veel wind stond,vraag maar eens aan Anita,Je mag zeker dik tevreden zijn over je wedstrijd ondanks de omstandigheden,en mij hoor je ook niet klagen ik was gisteren in het goede gezelschap van Martine,de bloemmetjes hebben we niet buiten gezet dat laat ik over aan jou herman met je mooie lichtgevende pot voor zowel op het terras als voor in de slaapkamer.

Gepost door: Bart | 18/01/2009

Wind Zo tegen de wind opboksen kan inderdaad zwaar zijn en dan nog een langere afstand. Goed zo!!

Gepost door: sandra | 18/01/2009

weer t jaar goe gestart he Herman, goe bezig jong!

Gepost door: Peter | 18/01/2009

Het zag er .... WEEROM REUZE uit :-) goed gelopen en mooi fotookes ps tot zondag we moeten nog afspreken voor de starttijd ,ik bel nog

Gepost door: Katrien | 18/01/2009

Lichtgevende bloempot? Nog nooit gezien, zet maar eens een foto op uw blog als je wil, ik ben nogal nieuwsgierig :-).

Gepost door: Wendy | 18/01/2009

Mooi !! Je hebt super gelopen Herman,het was leuk samen zijn gisteren.We hebben nog goed kunnen bijpraten in het Cafè.

Gepost door: anita | 18/01/2009

Eerst een tip. Als je de 2° maart in Oostende komt zou je wel eens aleen kunnen zijn. Volgens mij gaan de meeste lopers de 1° maart al weer naar huis zijn.
De wind was gisteren inderdaad opnieuw spelbreker, hoewel ik hem vorig jaar erger vond. En wat wedstrijden en landen betreft, ik zit aan 3 in 3 landen. Maar voor de 4° ga ik het nog steeds bij die 3 houden (leffe loop)

Gepost door: cremke | 18/01/2009

water langs het water lopen is toch ideaal niewaar, tot volgende week hé, ben al ingeschreven ! wij gaan toch zeker een paar tourtjes samenlopen hé ! groetjes, renate

Gepost door: runswimgirl | 18/01/2009

Knap gelopen zene Mooie loopwedstrijd zo te zien ! Ja, en de wind was niet van de poes he? Goe bezig zene !

Gepost door: Dirk De Groof | 18/01/2009

. Blijkbaar veel plezier beleeft aan uw wedstrijd en achteraf.Op naar de volgende. Succes.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 18/01/2009

Winderig ? K'zou die bloempot toch binnen zetten ..en zeker niet voor het raam . Wat zouden de mensen wel denken !! Zo'n lichtgevend raam ... Van nu af aan een klein tandwieletje bijsteken en je zit terug op schema voor 85 of 86 aankomsten in 2009 .

Gepost door: Kristien & Ivan | 18/01/2009

bloempot Ik zou ook wel eens die bloempot willen zien, hoor.

Gepost door: harmsie | 19/01/2009

olland veel bekend volk daar over de grens ! En goe gelopen :-)

Gepost door: Chris | 19/01/2009

Knappe prestatie gelopen, en dan nog met zoveel
tegenwind.

Gepost door: Luc | 20/01/2009

mooie wedstrijd gelopen Herman en je bent blijkbaar goed ah opbouwen nr 10 mijl oost-brugge

Gepost door: Berry | 24/01/2009

De commentaren zijn gesloten.