01/05/2007

Knokke 10km

Ondanks de hitte viel het nogal mee om te lopen. Net zoals vorig jaar had ik mij ingeschreven voor de jogging en voor de 10km.

De jogging startte om 14u30. Deze keer stond ik ongeveer in het midden van het startersveld, waardoor ik in de eerste 500m dikwijls niet kon doorlopen. Daarna ging het vlotter. In het stuk los zand kon ik nog verschillende lopers die zichzelf waren tegen gekomen voorbijsteken. Op het einde had ik wel wat last van een droge keel en had ik ook niet meer de kracht om er mijn typische eindspurt uit te persen, ondanks de aanmoedigingen van mijn supporters. Mijn eindtijd van 16'36" (57ste plaats) ligt evenwel 15" hoger dan mijn tijd van vorig jaar, maar toen waren de weersomstandigheden veel beter om te lopen.

Pirmin liep een rustige wedstrijd in een nog mooie tijd van 21'37", gezien de weinige trainingen die hij de laatste tijd afwerkte. Hij werd 282ste.

Daarna ging het in ijltempo naar de start van de 10km. Ik had daar afgesproken met Martine om mijn startnummer te wisselen, maar blijkbaar was er iets misgelopen met de communicatie. Toen we elkaar gevonden hadden waren de eersten al van start gegaan, waardoor Tina en ik met een achterstand van een 100m gans als laatste van start gingen. Nog een geluk dat we een opvallende trui hadden, anders moesten we aanzetten achter de bezemwagen.

IMGP1540 - kopieIn de eerste kilometer hadden we het peloton al bijgebeend. We hebben deze afgelegd in 5'30". Daarna konden we een regelmatig tempo lopen van 6' per km. Aan km 7 passerden we in 43'. Op dat moment dacht ik dat we boven het uur gingen uitkomen, ook omdat de knie van Tina zich weer liet voelen. Met het einde in zicht gingen het steeds vlotter. We haalden nog twee collega's World Runners in en perstten er op het einde nog een spurtje uit. Daarmee klokten we af met een nettotijd van ongeveer 59'30". Onze brutotijd was 1u02'41". We legden beslag op de plaatsen 1900 en 1901 en lieten daarmee nog 278 deelnemers achter ons.

22:25 Gepost door Herman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

2 voor de prijs van 1? Amai, indrukwekkend, zo maar even voor de twee wedstrijden inschrijven én dan nog telkens een mooie tijd lopen. Mooi! Proficiat.

Gepost door: Julie | 02/05/2007

De commentaren zijn gesloten.